Imagini revoltătoare din centrul de plasament pentru persoane cu dizabilități din Drobeta-Turnu Severin.

Pacienții care trăiesc în condiții greu de imaginat sunt mușcați de ploșnițe și de alte insecte care au invadat clădirea.

Potrivit celor care îi îngrijesc ploșnițele ar fi apărut după ce tinerii internați acolo au primit haine din donații. Atenție, urmează detalii care va pot afecta emoțional.

Imaginile filmate de un tată sunt revoltătoare: „Acești tineri sunt mușcați de ploșnițe. Centrul este efectiv un focar de ploșnițe și nimeni nu a făcut și nu a luat nicio măsură”.

Un tânăr de 29 de ani a fost găsit de părintele său cu spatele plin de răni provocate de insectelele care mișună în centru.

Tatăl tânărului: Și eu am fost victimă a acestor ploșnițe care se găsesc în centrul Flacăra, eu mergând în fiecare zi acolo. Nici nu îți dai seama, sunt foarte micuțe, intră, te mușcă, după care vezi ca te mănâncă pielea”.

Pacienții imobilizați la pat devin agitați din cauza mușcăturilor de insecte

Bieții pacienți, mulți dintre ei cu handicap grav și imobilizați la pat, devin agitați din cauza faptului că mușcăturile le provoacă mâncărimi. Pentru că nu se pot mișca, strigă după ajutor.

Costel Prudeanu, tatăl unui copil din centru:Am observat o degradare. Am văzut că a slăbit foarte mult și a devenit foarte agitat din cauza acestor ploșnițe care, efectiv, l-au mușcat de peste tot. Se agită, îți dau o foarte mare mâncărime și normal ca nu poate să doarmă. Aceste ploșnițe și-au găsit cuibul în tocul ușii sau în acele saltele care sunt de burete, sunt niște saltele foarte, foarte vechi”.

Angajații recunosc situația.

Ramona Codiță, asistentă centru: „Încercam să îi protejăm, să dăm cu soluții. Sunt niște mușcături de insecte acolo, că sunt vizibile. Au primit ajutoare haine și de acolo ar fi ieșit”.

Însă, focarul de infecție ar fi fost ascuns sub preș, susține directorul DGASPC Mehedinți care spune că nu știa nimic despre apariția insectelor în saloane: „Ia uitați cum mișuna aceste gângănii! Iată! Și aici! Și dacă dăm un pic la o parte descoperim și aici! Ia uitați cum arată o saltea! Saltea care, ia, puteți să vă apropiați un pic, să vedeți cum mișună!”.

Directorul centrului este plecat în concediu dar, la întoarcere, îl așteaptă o anchetă.

Adrian Bidilici, director DGASPC Mehedinți: Nici eu nu sunt deloc mulțumit de ceea ce am constatat, știu ca s-a făcut dezinfecție și dezinsectie chiar săptămâna trecută, aici o sa mai facem.

Reporter: Dar copiii vor mai rămâne în centru?

Adrian Bidilici: Nici nu avem variante să îi relocăm în acest moment. Mutam beneficiarii dintr-un pavilion în altul la momentul la care se face dezinfecția.

Ștefan Ladislau Mednyanszky, secretar general CJ Mehedinți: „Deocamdată, cât timp sunt beneficiari în acel centru, nu se pune problema desființării acelui centru, pentru moment, cât avem beneficiari”.

În centrul de plasament sunt în prezent pacienți cu vârste între 17 și 35 de ani.