Copilul surdo-mut lovit mortal de ambulanță aflată în misiune traversase pe ”verde”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Răsturnare de situaţie în cazul băiatului de 14 ani din Cluj, surdo-mut, care a murit după ce a fost lovit de o ambulanţă aflată în misiune.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă arata că adolescentul traversa regulamentar pe culoarea verde a semaforului. Iniţial, poliţiştii au susţinut că victima trecuse pe roşu.

Era cu un grup de colegi, toţi cu acelaşi tip de handicap. Poliţia a deschis un dosar penal, deocamdată in rem, adică nu îndreptat împotriva şoferului ambulanţei.

Şoferul ambulantei pornite în misiune se grăbea duminică să ajungă la un bebeluş de 5 luni, adus cu un elicopter pe aeorportul din Cluj -Napoca. Avea şi semnalele luminoase în funcţiune, nu doar cele sonore, susţine conducătorul auto.

Adolescentul surdo-mut pornise să traverseze un bulevard intens circulat din Cluj-Napoca, pe culoare verde a semaforului, după cum au constatat luni poliţiştii, când au privit imaginile camerelor de supraveghere.

Carmen Jucan, purtător de cuvânt: ”S-a constatat că tânărul s-a angajat să traverseze pe culoarea verde a semaforului.

Adolescentul surdo-mut ieşise împreună cu nişte colegi la o plimbare prin oraş; toţi primiseră învoire de la şcoala specială unde învaţă.

Nicoleta Duncă, director adjunct Școala Specială pentru Deficienți cu Auz Cluj: "În ziua de ieri, copiii au avut o slujbă şi lecţii. Au avut învoire de la diriginte şi părinţi.

Din păcate, impactul a fost atât de puternic încât băiatul a pierit pe loc. Atât poliţia, cât şi superiorii şoferului ambulanței au deschis anchete.

Şoferul ambulanței a fost testat şi nu consumase alcool. Acum, este vizat de anchetă penală.

Părinţii victimei locuiesc în Hunedoara, iar băiatul mergea acasă doar în vacanţe. Acum, sunt devastaţi de cele petrecute.

Elevii de la Şcoală Specială pentru Deficienţi de Auz făceau periodic cursuri de prevenţie cu poliţiştii şi chiar marți era programat un curs de acest fel.

Agenţii trag un semnal de alarmă şi spun că pietonii trebuie să se asigure, chiar dacă atunci când traversează strada chiar dacă semaforul indică culoarea verde.

Pe de altă parte însă şi şoferii maşinilor aflaţi în misiune sunt obligaţi să circule cu mare atenţie, indiferent de graba cu care trebuie să ajungă la intervenţie.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO