Profesor pedofil de origine britanică, arestat în Spania. Și-a ascuns o condamnare cu acte false

Dată publicare: 23-04-2021 20:37
Dată actualizare: 23-04-2021 20:42


Profesor pedofil de origine britanică, arestat în Spania. Și-a ascuns o condamnare cu acte false

Un profesor pedofil a fost arestat în Spania, prezentat ca un ''prădător sexual periculos''. Profesorul este de origine britanică, condamnat acolo, și reușise să treacă neobservat folosind acte de identitate false.

 

Profesorul abuzase 36 de copii, a anunțat poliția spaniolă. Victimele aveau între 4 şi 8 ani. Profesorul avea „o cantitate imensă de fotografii şi videoclipuri'' pe care apoi le-a postat pe forumuri pedofile prin intermediul reţelei de internet criptate Tor, a declarat poliţia într-un comunicat, preluat de AFP și Agerpres.

Profesorul pedofil oferea ocazional servicii de babysitter, şi-a ascuns cazierul judiciar din Regatul Unit folosind o identitate falsă şi documente falsificate.

„A profitat de statutul său de profesor pentru a avea acces la victime şi pentru a câştiga încrederea părinţilor şi, în acest fel, a putut obține o cantitate uriaşă de material'', a indicat poliţia.

Ancheta a început la începutul anului 2020, când poliţia spaniolă a fost contactată de cea australiană care a detectat imagini pe reţeaua Tor care păreau să fi fost difuzate de cineva din Spania.

Poliţia spaniolă a descoperit atunci că o mare parte din imagini au fost realizate într-o şcoală primară bilingvă din Madrid.

Anchetatorii l-au demascat în cele din urmă pe profesorul care îşi schimbase identitatea pentru a ascunde faptul că fusese deja condamnat la doi ani de închisoare în Regatul Unit pentru că deţinea imagini cu copii victime ale abuzurilor sexuale.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO