Ce a pățit un doctor care a diagnosticat greşit un copil şi i-a prescris marijuana

borcan cu marijuana
iStock

Un medic din Hollywood a rămas fără licenţă de practică după ce a diagnosticat greşit un băieţel şi a recomandat tatălui acestuia să îi administreze marijuana, potrivit raportului unui consiliu medical din California, citat luni de DPA.

Doctor William Eidelman, specialist în medicină naturistă, a diagnosticat un băieţel în mod necorespunzător cu tulburare de deficit de atenţie (ADD) sau tulburare de deficit de atenţie şi hiperactivitate (ADHD) şi tulburare bipolară şi i-a prescris acestuia marijuana, a concluzionat consiliul medical luna trecută, conform Agerpres

Licenţia lui Eidelman a fost suspendată începând cu data de 4 ianuarie, însă medicul susţine că aceasta este încă activă şi îşi exercită în continuare meseria.

Măsura punitivă a fost luată după ce Eidelman a recomandat tratamentul cu marijuana tatălui unui băieţel care prezenta probleme de comportament la şcoală şi a fost adus la medic în septembrie 2012, conform raportului consiliului medical.

În document se precizează că mare parte din activitatea lui Eidelman constă în prescrierea tratamentului cu marijuana medicală pentru pacienţii săi, practică începută în 1997, la scurt timp după ce acest stat american a legalizat utilizarea acestui drog în scopuri medicale.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

După o consultaţie de 30 de minute, medicul a notat că băieţelul manifestă ''o combinaţie probabilă de ADD/ADHD şi tulburare bipolară'' şi ar trebui să ''încerce canabis în cantităţi mici în prăjituri''.

Anterior, medicul recomandase marijuana şi tatălui copilului pentru ADHD şi tulburare bipolară, potrivit raportului.

Consiliul a concluzionat că Eidelman a fost ''extrem de neglijent'' în determinarea diagnosticului băieţelului fără a se consulta în prealabil cu un psihiatru şi fără a aduna mai multe informaţii de la cadrele didactice sau de la tatăl copilului.

''Doar problemele de comportament nu susţin nicinul dintre diagnostice'', a subliniat comisia. ''Faptul că 'era agitat' şi 'avea dificultăţi în a sta liniştit' constituie un posibil indiciu de ADHD, însă de vină ar putea fi pur şi simplu faptul că un preşcolar nu este bucuros să parcurgă numeroşi kilometri cu maşina pentru un consult medical'', se arată în raport.

Comisia nu l-a găsit vinovat pe Eidelman de faptul că a prescris marijuana unui copil. ''Nu s-a stabilit, prin dovezi clare şi convingătoare, că recomandarea marijuanei în scopuri medicale cu consimţământului tatălui (băiatului) a încălcat standardele privind îngrijirea'', se menţionează în decizia citată de DPA.

Totuşi, consiliul consideră că prescrierea canabisului este nepotrivită pentru că băieţelul nu suferea de fapt de problemele medicale cu care l-a diagnosticat Eidelman.

În elaborarea deciziei, consiliul a luat de asemenea în considerare faptul că medicul a fost sancţionat anterior pentru că a prescris marijuana unor anchetatori sub acoperire, în anii 2000 şi 2001.

În ciuda deciziei, avocata lui Eidelman susţine că deşi licenţa de practică a acestuia a fost suspendată, medicul îşi poate practica în continuare meseria în mod legal cât timp Curtea Supremă din San Francisco judecă apelul.

Eidelman, în vârstă de 69 de ani, a declarat în cadrul unui interviu acordat săptămâna trecută că ''judecătorul a dispus amânarea revocării, aşa că da, practic în continuare'' medicina.

În registrul online al acţiunilor la Curtea Supremă nu se regăseşte dispunerea amânării revocării de către judecător, iar un reprezentant al consiliul medical a explicat că ''nu s-a primit un ordin de la tribunal care să indice faptul că revocarea a fost amânată'', precizează DPA.

Eidelman a estimat că în ultimii 20 de ani a prescris administrarea de canabis în peste 10.000 de cazuri. El a explicat că, în opinia sa, medicina convenţională este un ''tren pe o linie greşită''. ''De la începutul carierei mele am căutat lucruri care funcţionează cu adevărat şi care nu sunt toxice. Iar canabisul chiar funcţionează'', a susţinut el într-un interviu.

Exercitarea profesiei de medic fără licenţă poate fi pedepsită cu până la un an de închisoare, conform legilor în vigoare în California.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Cum a fost torturat până la moarte un student care a fost confundat cu un spion, în Egipt. I-au tăiat tălpile cu o răzătoare
Cum a fost torturat până la moarte un student care a fost confundat cu un spion, în Egipt. I-au tăiat tălpile cu o răzătoare

Un student de la Cambridge a fost torturat până la moarte deoarece a fost confundat cu un spion străin în Cairo, în 2016.

Incident șocant în București. O femeie a fost blocată în trafic, lovită și amenințată de soțul de care vrea să divorțeze
Incident șocant în București. O femeie a fost blocată în trafic, lovită și amenințată de soțul de care vrea să divorțeze

În țara în care, doar în primele 3 luni ale anului, au avut loc peste 28.000 de cazuri de violență domestică, un incident deosebit de grav, petrecut în Capitală, șochează. 

O femeie și-a omorât iubitul, apoi a spus prietenilor că e bolnavă de Covid ca să aibă timp să-l îngroape în grădină
O femeie și-a omorât iubitul, apoi a spus prietenilor că e bolnavă de Covid ca să aibă timp să-l îngroape în grădină

O profesoară din Marea Britanie l-a înjunghiat pe iubitul ei care o înșelase, apoi le-a spus prietenilor ei că este bolnavă de Covid pentru a câștiga timp să-l îngroape în grădină.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.