"Pot sa imi vad de viata".Cum arata acum barbatul care a suferit cel mai dramatic TRANSPLANT DE FATA

17-10-2012 14:27


Richard Lee Norris - 5

O viata distrusa si reconstruita. Cam asa s-ar putea rezuma existenta lui Richard Lee Norris, barbatul care a suferit cel mai dramatic transplant de fata din istorie.

Richard Lee Norris, in varsta de 37 de ani, s-a impuscat din greseala in fata in 1997. Dupa numaroase operatiI de reconstructie, medicii de la Maryland Medical Center au facut publice imagini cu chipul barbatului dupa ce a suferit un transplant de fata, cel mai dramatic din istorie.

Barbatul a fost fotografiat la 7 luni dupa ce medicii i-au implantat dinti si maxilar, i-au reconstruit fata si limba.

Timp de 15 ani, barbatul a trait ascuns, intr-o locuinta din Hillsville, Virginia. Nu iesea din casa numai noaptea, cu masca pe fata. Acum insa poate sa isi simta fata, sa isi spele dintii si sa se rada. De asemenea, si-a recapatat simtul mirosului, pe care il pierduse dupa accident.

Cand s-a impuscat, Norris si-a pierdut nasul, buzele si mobilitatea gurii. A trecut prin multe operatii de reconstructie, care i-au salvat viata. Medicii i-au inlocuit tesutul nervos si muschiul. Barbatul si-a recuperat acum 80% din functiile motore pe partea dreapta a fetei si 40% pe partea stanga.

"Acum pot sa trec pe langa oameni fara ca acestia sa se uite de doua ori la mine. Prietenii mei si-au vazut de viata, au inceput familii si si-au construit cariere. Acum pot sa incep sa lucrez la noua viata care mi-a fost daruita", a spus barbatul pentru NBC, citat de dailymail.co.uk.

Transplantul a fost efectuat, in martie, cu tesutul donat de un pacient anonim ale carui organe au salvat alti cinci pacienti.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO