Militar roman, acuzat ca si-a violat fiica vreme de 11 ani. Barbatul neaga si spune ca totul este o inscenare a fostei sotii

Ultima actualizare: 02-07-2016 00:00

Curtea Militara de Apel Bucuresti este solicitata sa puna capat unui caz dramatic si scandalos, in care protagonist este un subofiter MApN din Bacau. Barbatul este judecat pentru ca vreme de 11 ani si-ar fi batjocorit fiica.

In 2015, propria lui fiica l-a acuzat ca timp de 11 ani a violat-o in repetate randuri. Totul ar fi iesit la iveala atunci cand procurorii militari de la Iasi au primit o scrisoare anonima. Ei l-au pus sub acuzare iar Tribunalul Militar Iasi l-a condamnat la 10 ani de inchisoare – desi barbatul respinge categoric acuzatiile si sustine ca e nevinovat.

Fata, acum in varsta de 16 ani, a marturisit cu greu ca de cand avea cinci ani ar fi fost violata de propriul tata. Nici mama, nici fratele ei nu au banuit ce se intampla in casa lor, iar barbatul, trecut de 50 de ani, neaga totul si pune acuzatiile pe seama sotiei care i-a intentat divort.

Reporter: "Ati abuzat-o pe fata?"
Plutonier major, Viorel Buca, inculpat: "Nu. Nu discut."
Reporter: "Ar putea fi in stare un tata de o asemenea atrocitate?"
Viorel Buca: "Nu este adevarat. Asa ceva nu este adevarat."
Reporter: "Si de ce a afirmat?"
Viorel Buca: "Nu stiu, intrebati-o pe ea. Eu nu i-am facut nimic."

Dincolo de marturiile cutremuratoare ale adolescentei procurorii militari ar fi reusit sa puna mana pe cateva mesaje ce apar in telefonul suspectului. Barbatul isi cere iertare fiicei sale, dar mai ales o implora sa nu dezvaluie clipele de cosmar prin care a trecut.

Adolescenta a fost evaluata si de un psiholog, iar judecatorii militari de la Iasi l-au gasit vinovat de viol, asa ca l-au condamnat pe plutonierul major la 10 ani de inchisoare. In plus, l-au decazut din drepturile parintesti si i-au interzis sa se mai apropie de fata ori sa mai comunice cu ea.

Interdictii pentru subofiter: "Interzice inculpatului cu titlu de pedeapsa accesorie: a) dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice; b) dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat; c) drepturile parintesti; d) dreptul de a fi tutore sau curator; e) dreptul de a comunica cu victima ori de a se apropia de aceasta."

Procurorii militari sustin ca pedeapsa primita de subofiter este suficienta pentru atrocitatile comise insa le cer judecatorilor sa il introduca pe subofiter in baza nationala de date genetice ale infractorilor.

Subofiterul a fost deja evaluat si are discernamant, insa specialistii spun ca are probleme de natura psihica. El pledeaza nevinovat.

Viorel Buca: "Am trait cu parintii mei, am fost mai multi in casa, deci asa ceva nu exista."
Reporter: "Si atunci de unde acuzatiile?"
Viorel Buca: "Sunt altele pe care nu vreau sa le comentez."
Reporter: "Sustin procurorii ca au gasit mesaje in telefon in care va cereati iertare."
Viorel Buca: "Da, alea sunt inscenare."

Acum, Curtea Militara de Apel Bucuresti va trebui sa ii dea decizia definitiva.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO