Mama fetiței din Iași care a murit în cadă a fost arestată. Ce s-a descoperit la autopsie

Ultima actualizare: 17-09-2021 19:55

Au fost făcute primele arestări în cazul fetiței de nici 2 ani care a murit la Spitalul de Pediatrie din Iași, în urmă cu aproape o săptămâna, după chinuri groaznice. Mama și iubitul femeii sunt acuzați, printre altele, de crimă.

Biata copilă a fost adusă la spital, în comă de gradul 4, după ce s-ar fi înecat în cadă, iar pe corp medicii au găsit răni, fracturi multiple și vânătăi mai vechi.

Mama, în vârstă de 21 de ani, a fost arestată preventiv pentru fapte extrem de grave – ucidere din culpă și rele tratamente aplicate minorului. Anchetatorii o acuză pe femeie că și-a lovit, cu brutalitate, fetița care nu împlinise 2 ani, în repetate rânduri.

I-ar fi provocat fracturi osoase și craniene, fără să își ducă pruncul la spital, pentru îngrijiri medicale. Aceleași acuzații ii sunt aduse și iubitului femeii. Amândoi au ajuns în arestul Poliției.

Anca Vijiac, purtător de cuvânt IPJ Iași: ”Instanța a admis propunerea unității de Parchet și a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor doi.

Într-un final, în urmă cu o săptămână, Sofia a fost adusă la Spitalul de Pediatrie Sf. Maria din Iași, în comă de gradul 4. Câteva zile mai târziu, inima copilei s-a oprit.

Pe fișa de externare, dar și pe expertiza medico-legală, medicii au scris negru pe alb: copila a murit din cauza înecului, cu apă înghițită din cada în care ar fi fost lăsată nesupravegheată, timp de 3 minute, dar și în urma rănilor severe. Pe trupul fetiței au fost găsite lovituri mai vechi, dar și multe fracturi.

Daniel Mazăre, tatăl copilului decedat: ”Sper să primească pedeapsa maximă pentru ceea ce i-a făcut fetei mele. ”

Între tatăl natural al copilului și mama acuzată de crimă, conflictele sunt mai vechi. Pe când încă formau un cuplu, femeia nu s-ar fi preocupat de cea mică, dar își găsise un alt bărbat, cu care ar fi început o relație paralelă.

Acesta, acuzat și el de ucidere din culpă și rele tratamente aplicate minorului, are 2 copii minori, de 4 și 6 ani, dintr-o altă căsnicie.

Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași: ”Am găsit posibilități de plasament familial în familie extinsă. Este vorba despre două bunici, au promis că vor ține legătură cu copiii și vor avea grijă de ei. ”

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi – mama și concubinul - riscă fiecare până la 20 de ani de închisoare.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 19.00 – 22 Octombrie 2021

45:51
Alt Text!
La Măruță
La Maruta – 22 Octombrie 2021

01:26:33
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!