Infometati, chinuiti si lasati fara educatie. Povestea a 7 frati din Dobrogea, salvati dintr-o secta cu reguli de Ev Mediu

Ultima actualizare: 04-10-2014 06:59

Fanatismul extrem i-a tinut captivi intr-o lume fara mancare si fara educatie, iar povestea lor de groaza a facut inconjurul lumii.

Parintii li s-au prapadit de foame si putin a lipsit sa nu pateasca la fel. Si totusi, soarta s-a schimbat in al 12-lea ceas pentru 7 copii din Techirghiol. Eliberati de autoritati dintr-o secta cu reguli de Ev Mediu, au invatat in timp sa se adapteze lumii din jurul lor.

Cei 7 frati, eliberati cu greu din casa groazei pastreaza inca in suflet umbrele unei copilarii chinuite. Ani in sir au suferit de foame. Matusa lor a fost cea care a instaurat teroarea in casa. Toti erau supusii ei in secta. Tatal copiilor, dar si alte doua rude s-au prapadit cel mai probabil de inanitie. Ultima care s-a dus la ceruri a fost chiar mama lor. Niciun medic nu a avut voie sa se apropie de ea.

Femeia a fost ingropata pe ascuns. Cand au deshumat-o, procurorii au constatat ca nu avea mai mult de 35 de kilograme.

Gabrela: Erau contra medicilor, spuneau ca medicii nu te ajuta, o gandire bolnava.

Reporter: Adica mama voastra a murit cu zile.

Ema: Alimentatia era slabuta, ne-a afectat si noua cresterea si asta a afectat decesul mamei si al tatalui.

Matusa raspunzatoare de toate aceste orori este acum la inchisoare. La fel si sotul ei. Fratii s-au adaptat cu mare greutate unei vieti normale. La 24 de ani, Samuela este abia in clasa a noua la seral.

Samuela: Cand vedeam copiii cum merg la scoala imi placea.

Reporter: Cati ani ai pierdut?

Samuela: Multi…10.

Acum locuiesc impreuna intr-un apartament pus la dispozitie de autoritati. Sunt premianti si se poarta ca o familie unita. Surorile mai mari, de 20, 22 si 24 de ani muncesc ca sa stranga bani pentru ceilalti. La 17 ani, Paulina face temele cu cei mici si este hotarata sa devina doctor.

"La olimpiada de biologie, la limba si literatura romana, diverse concursuri", spune Paulina.

Doamna Angelica este cea care s-a ocupat de ei . Isi aminteste cat de greu au invatat copiii sa manance si altceva in afara de legume.

"Ii mai pacaleam, dar nu insistam…si incet incet au ajuns mari, destepti si frumosi", a spus educatoarea Angelica Aldea.

"A fost greu sa ne acomodam, daca noua ni s-a spus nu nu nu, cel mai greu a fost sa ne acomodam cu carnea de pui", a spus Lidia.

Pana la urma, lucurile au intrat in normal, iar viata pare cu adevarat frumoasa. De pilda, cel mic dintre copii, Moise, a descoperit dansul. Visul lui este sa stranga bani pentru a cumpara o casa. Stie ca la un moment dat vor trebui sa o elibereze pe aceasta pentru alti nevoiasi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO