Accident mortal în Vaslui: mașină lovită de tren. Trecerea de cale ferată n-are bariere

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 15 Decembrie 2017 10:23
Categorie: Şocant

Un accident feroviar înfiorător a avut loc vineri dimineaţă, în judeţul Vaslui.

Pe o ceaţă deasă, un tânăr de 22 de ani a murit şi alte două persoane, care se aflau în aceeaşi maşină, sunt în stare critică, după ce vehiculul a fost spulberat de un tren. Şoferul, un bărbat de 27 de ani, nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată, iar maşina a fost izbită atât de puternic, încât a fost aruncată iar pe şosea.

Vineri dimineaţă, un tânăr de 27 de ani a luat la ocazie un bărbat şi o femeie de 22 şi 34 de ani. În comună Roşieşti, şoferul a vrut să treacă o trecere la nivel cu calea ferată, care nu avea bariere şi nici semnale luminioase sau acustice.

Se pare că tânărul nu s-a asigurat suficient de bine, iar maşina a fost lovită în plin de trenul care circulă pe ruta Iasi-Galati. Oamenii care locuiesc în zona au auzit zgomotul puternic şi au alertat autorităţile.

La scurt timp, bărbatul de 22 de ani luat la ocazie s-a stins. Femeia a fost transportată la Spitalul de Urgenţă din Vaslui. Şoferul a suferit răni grave la cap, astfel că medicii au solicitat intervenţia elicopterului SMURD.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere şi vătămare din culpă.

Incidentul s-a petrecut pe un drum judeţean, la ieşirea dintr-un sat, pe o ceată densă.Localnicii spun că au auzit un zgomot puternic şi au dat fugă să vadă ce s-a întâmplat. Aceştia au încercat să le vină în ajutor, însă nu au reuşit şi au sunat la 112.

Martor: "A dat Săgeata peste ea. A aruncat-o aici. O femeie era aruncată în afară şi doi bărbaţi prinşi. Nu s-a asigurat şi i-a aruncat când a trecut."

Călător tren: "Deodată s-a auzit izbitură. Maşina a sărit în aer, cu bagaje cu tot, accident. Era ceaţă foarte deasă. I-a avertizat mecanicul, a dat semnale înainte să ajungă."

După ce au fost descarcerate, medicii le-au dat primul ajutor. Din păcate, tânărul de 22 de ani s-a stins. Femeia a fost dusă la spital, iar şoferul a ajuns în comă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Doctor Gabi Olaru, SMURD Vaslui: "Trebuie să ajungă într-o sală de neurochirurgie. Am intervenit cu pompierii pentru extragerea celor două victime. Extragere dificilă, maşina pe plafon, pacienţi uşor agitat."

Localnicii spun că o parte din vina o poartă şi autorităţile. Trecerea de cale ferată este semnalizata doar cu crucea Sfântul Andrei şi ar avea nevoie de o barieră sau o instalaţie cu semnale acustice şi luminoase. Autorităţile locale susţin că au făcut demersuri în acest sens la CFF, însă nu au primit nici un răspuns.

Localnic: "Aici a fost barieră. Aici e curbă, acolo sunt boscheţi, nu se vede calea ferată. Trebuiau să pună barieră, semnale luminoase, a murit multă lume. Nu vezi trenull. Abia acolo îl zăreşti."

Localnic: "Probabil era ceaţă şi aici e curba. Ar trebui semnale luminoase sau o barieră, să se ia măsuri curând să nu se mai întâmple pe viitor."

Florin Anea, primar comuna Roșiești: "Au fost făcute nişte demersuri pentru barieră, însă CFR a amânat. Totul până se întâmplă un eveniment şi se iau măsuri."

Şoferul de 27 de ani nu avea permis şi circula doar cu o dovadă, el fiind implicat în 2016 într-un accident rutier. Acum are un alt dosar penal.

Trei elevi, răniţi după ce au fost loviţi de un microbuz pe o trecere de pietoni în Sibiu
Trei elevi, răniţi după ce au fost loviţi de un microbuz pe o trecere de pietoni în Sibiu
VIDEO PROTVPLUS.RO
iran
Cine este “Sultanul monedelor” executat prin spânzurare, în Iran
Adolescent bătut cu sălbăticie de un grup de tineri la o petrecere de majorat. ”Mi-am pierdut cunoştinţa”
O bătrână a fost lovită de tren în timp ce încerca să traverseze calea ferată
Bărbat împins în fața mașinii, pe o stradă aglomerată, după un schimb de replici. VIDEO
Și-a înjunghiat mortal iubitul după o ceartă. Ce i-ar fi cerut bărbatul
Jandarmeriță din Suceava, spulberată pe trecerea de pietoni. Greșeala făcută de șofer
lift
Imagini șocante surprinse în liftul unui bloc de locuințe. Ce i-a făcut un bărbat unei femei
Un băiat cu paralizie cerebrală a fost umilit de colegii săi. "Dacă nu intri, o să te lovesc".
Cât alcool consumase preotul care a lovit cu mașina 2 pietoni și a fugit
O badante româncă îl acuză pe fiul bătrânului de care avea grijă de 3 violuri
Un bebeluș a fost omorât de o maimuță care l-a smuls din brațele mamei. Reacția tatălui
Doi bărbați au fost incendiați din cauza unor zvonuri false pe WhatsApp. VIDEO