Dupa 30 de ani de la comiterea crimelor, politia l-a prins pe "Jack Spintecatorul al Chinei": "Era crud, viola si ucidea"

Ultima actualizare: 01-09-2016 07:13
Gao Chengyong

Un barbat care este supranumit Jack Spintecatorul al Chinei pentru felul in care si-a mutilat victimele a fost prins de politie dupa aproape 30 de ani de la comiterea crimelor.

Potrivit The Telegraph, Gao Chengyong, in varsta de 52 de ani, a ucis 11 femei si a fost arestat in bacania pe care o conduce impreuna cu sotia sa in Baiyin, un oras din provincia Gansu - locul in care au fost omorate 9 dintre victimele sale.

Conform publicatiei China Daily, care citeaza Ministerul de Securitate Publica, el a recunoscut crimele pe care le-a comis in Gansu si in Mongolia, intre anii 1998 si 2002. Printre victimele sale s-a aflat si o fetita de 8 ani.

Autoritatile spun ca tintele sale erau in special femeile imbracate in rosu, pe care le urmarea pana acasa, unde le viola si le ucidea, in general taindu-le gatul.

Portalul de stiri din Shaghai scrie ca "suspectul era foarte crud, viola si ucidea femeile, si taia organele de reproducere ale victimelor". Publicatia mai spune ca a 6-a victima, Cui Jinping, a fost gasita moarta cu gatul taiat: "22 de rani lasate de cutit au fost gasite pe trupul sau, hainele erau scoase de pe partea inferioara. Doi sani, doua maini si doua urechi erau taiate", mai arata portalul.

In decembrie 2004, politia din Baiyin a anuntat ca ofera o recompensa de 200.000 de yuan (23.000 de lire sterline) pentru orice informatie care ar fi dus la prinderea psihopatului. Era pentru prima data cand politia facea o legatura intre toate aceste crime. In martie 2016 a fost lansata o noua investigatie, cu ajutorul celei mai moderne tehnologii de analiza a ADN-ului si de recoltare a probelor biologice.

Intr-un final, politia a reusit sa-l prind dupa ce l-a retinut pentru o infractiune minora pe ... unchiul sau. Procurorii au recoltat probe ADN si au facut teste care au aratat ca barbatul era ruda cu criminalul in serie, scrie China Daily: "Suspectul este pervers sexual si uraste femeile. Este izolat si antisocial, insa este rabdator."

Originalul "Jack Spintecatorul" a ucis cel putin 5 femei in Anglia victoriana, mutilandu-le trupurile. Cazul nu a fost niciodata rezolvat, iar despre identitatea ucigasului au fost create multe teorii.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!