Detinut omorat in bataie de un coleg de celula, un alt detinut a fost ranit, la Penitenciarul Iasi

23-01-2013 10:12


Inchisoare

Un detinut al Penitenciarului Iasi a murit, miercuri, dupa ce a fost lovit cu un scaun de catre un coleg de celula, iar un alt detinut a fost injunghiat si transportat la spital, in urma conflictului.

Scandalul a izbucnit in jurul orei 6.00, intr-o celula din cadrul Penitenciarului de Maxima Siguranta din Iasi, in care se aflau mai multe persoane. Unul dintre detinuti a fost lovit cu un scaun de catre un coleg de celula, pe fondul unor neintelegeri mai vechi. Barbatul a decedat la scurt timp.

Un alt detinut implicat in incident a fost injunghiat cu un obiect ascutit, fiind transportat de un echipaj SMURD la un spital iesean. "Incidentul s-a petrecut intr-o camera de detentie, in jurul orei 6.00 si s-a soldat cu decesul unei persoane. In camera respectiva se aflau detinuti condamnati la pedepse mai mari de zece ani de inchisoare. Imediat dupa eveniment, supraveghetorul a anuntat cabinetul medical. S-a incercat resuscitarea detinutului, insa barbatul nu a mai putut fi salvat. Un alt detinut a fost ranit, fiind transportat la spital”, a declarat purtatorul de cuvant al Penitenciarului Iasi, Gabriela Topoliceanu, care nu a putut preciza cati detinuti au fost implicati in conflict.

Conducerea Penitenciarului Iasi a inceput o ancheta interna, in paralel fiind declansate cercetari si de catre Politie.

Sursa: Pro TV

Tags: detinuti,

VIDEO PROTVPLUS.RO