Caz dramatic în Huși. Ce se întâmplă cu o fetiță de doi ani, după ce a fost opărită cu ciorbă

Dată publicare: 01-03-2021 17:06
Dată actualizare: 01-03-2021 17:26


Medicii de la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iași fac tot posibilul pentru a o salva pe fetița de nici 2 ani, din Huși, opărită cu ciorbă.

Starea ei este extrem de fragilă - e monitorizată la ATI, unde primește un tratament special. În schimb, un alt băiețel, care a suferit la rândul lui arsuri, este mai bine.

Medicii i-au montat un cateter fetiței, în caz că va fi nevoie de dializă. Copila este supravegheată în continuare, la Terapie Intensivă. Este în stare gravă.

Printr-o tehnică specială, arsurile sunt protejate de mediul exterior.

Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt la Spitalul de copii Sfânta Maria Iaşi: "Copilul este pansat, cu un pansament special cu presiune negativă, practic copilul este inclus într-un vid pentru a putea minimaliza riscul de contaminare, ideal, aceste pansamente instituite ar trebuie să rămână 72 de ore. Există riscul de contaminare pe transport în acest moment".

Potrivit medicilor, și dacă scapă cu viață, fetița va avea nevoie de mai multe intervenţii chirurgicale de reconstrucţie. Planul era să fie luată cu elicopterul SMURD, din Huși, și adusă în Capitală.

Bogdan Popă, manager spitalul Huşi: "Au fost contactaţi colegii de la Alexandrescu din Capitală în vederea transferului către dumnealor, însă din lipsă de locuri s-a decis dirijarea către spitalul de copii din Iaşi."

Apoi, când a apărut un pat, vremea rea a împiedicat transferul. Copila era oricum în stare critică.

Diana Cimpoesu, şefa UPU-SMURD Iaşi: "Pentru că durerea era foarte mare, a fost necesară anestezie generală şi protezarea cailor aeriene superioare prin intubaţie şi începerea ventilaţiei mecanice."

Prietenul ei de joacă - un băieţel de 1 an şi 8 luni - este mai bine. Are arsuri pe numai șase la sută din corp, iar de luni a fost mutat într-un salon al secției de chirurgie plastică, unde se continua tratamentul. Ambii copii au fost testaţi pentru coronavirus şi au rezultate negative.

Cei doi au tras oală cu ciorba de pe foc, în timp ce mamele lor, vecine, pregăteau masa. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Tags: copii, arsuri, spital,