"Pompierii au crezut ca sunt o papusa topita". O poveste tulburatoare din spatele unui chip deformat

Ultima actualizare: 01-10-2012 07:40
Terri Calvesbert

Acesta este chipul unei fete de 15 ani care este decisa sa afle ce s-a intamplat in noaptea in care un incendiu i-a distrus total viata si aproape ca a ucis-o.

Avea 18 luni cand s-a intamplat nenorocirea, iar doctorii au crezut atunci ca Terri Calvesbert nu va supravietui din cauza arsurilor grave pe care le avea pe 90% din suprafata corpului.

Metode de ajutor si tratament in cazul arsurilor la bebelusi

Acum, Terri vrea raspunsuri de la mama ei care a parasit-o, Julie Minter, si care a provocat accidental incendiul, lasand o tigara aprinsa in dormitorul fetitei. Nenorocirea a impresionat atunci toata suflarea orasului Ipswich, din Anglia.

Terri si-a pierdut parul, nasul si ochii in incendiul devastator, dar mama ei, in varsta de 32 de ani, refuza sa fixeze o intalnire cu ea pentru a vorbi despre ce s-a intamplat cu ani in urma. Julie s-a simtit atat de vinovata dupa nenorocire, incat a taiat aproape orice relatie cu sotul si fiica.

Terri locuieste acum cu tatal, Paul, si cu mama ei vitrega, dar spune ca este bantuita de trecut si este disperata sa afle ce s-a intamplat: “Doar mama imi poate spune ce s-a intamplat in acel incendiu. Dar acum nu poate sau nu vrea s-o faca”, a spus Terri.

Julie Minter si-a parasit familia la doar doua luni dupa accident, in timp ce Terri suferea cumplit. Dupa incendiu ea a fost supusa la 50 de interventii chirurgicale. Adolescenta, care poarta o peruca blonda, va avea nevoie de operatii si grefe de piele pentru tot restul vietii.

Si-au abandonat copilul pentru ca are “Sindromul Varcolacului”. Povestea care a impresionat China – FOTO

Cazul ei a impresionat mii de oameni din toata lumea care au facut donatii datorita carora familia isi poate permite tratamentele costisitoare.

Mama fetei a vorbit ultima data despre teribilul accident acum cinci ani, cand a acordat un interviu unei reviste. A spus atunci ca nu-si da seama de ce a lasat tigara aprinsa in camera fiicei sale si ca a incercat cu disperare s-o salveze din incendiu, insa flacarile mari au impiedicat-o.

Oribil in toata aceasta poveste ca este ca pompierii care au salvat fetita au crezut prima data ca este o papusa topita.

Dupa ce si-a abandonat familia, Julie nu si-a mai vizitat fiica la spital. In 2008, mama si fiica se intalneau cu regularitate, insa vizitele au incetat dupa cateva luni. Cele doua isi schimba mesaje din cand in cand, dar Terri spune ca acum este suficient de puternica pentru a afla ce s-a intamplat in noaptea incendiului si de ce mama ei nu a putut s-o salveze.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO