Bătrână de 80 de ani din Bacău, tâlhărită și violată de un adolescent. A stat cu ea toată noaptea

Ultima actualizare: 11-01-2021 18:47

La numai 17 ani, un adolescent din Bacău este cercetat pentru tâlhărie și viol. Zilele trecute, s-a năpustit în casa unei femei de 80 de ani, pe care a obligat-o să îi dea toți banii.

Nu s-a mulțumit cu prada - câteva sute de lei - a și siluit-o. În stare de șoc și păzită de suspect până-n zori, vârstnica nu a reușit să ceară ajutor.

Din start, bătrâna a fost lipsită de apărare. Locuiește singură în comuna Căiuți. În puterea nopții, adolescentul - cunoscut pentru comportament său mai puțin ortodox- a intrat peste ea și a amenințat-o.

Femeie: El era hoț și a spart pe acolo a intrat și ea era într-o camera. I-a pus cuțitul la gât femeii și a violentat-o. I-a luat și banii.
Reporter: A mai făcut rele în sat?
Femeie: Da”.

400 de lei i-a luat bătrânei, căreia i-a spus sec că o va ucide în caz că va chema poliția. Ba chiar a și întrerupt conexiunea telefonului fix, ca să fie sigur că nu va fi dat de gol.

Potrivit anchetatorilor, individul a stat toată noaptea lângă bătrână, iar dimineața, înainte să plece, a și violat-o pe biata femeie.

Reporter: Ajutor cum a cerut?
Femeie: Nu putea să sune, pentru că el când a intrat în casă a sucit firul de la telefon și nu a avut de unde să dea telefon”.

 

A mai fost tâlhărită de câteva ori

 

Abia când s-a văzut singură, femeia a reușit să ajungă până la poarta unor rude cărora le-a povestit prin ce chinuri a trecut. În câteva ore, anchetatorii l-au găsit pe agresor.

Cătălina Păduraru, IPJ Bacău: ”Polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore împotriva unui tânăr de 17 ani bănuit de comiterea infracțiunilor de violare de domiciliu, tâlhărie calificată și viol. Urmează a fi prezentat instanței cu propuneri legale”.

Vecinilor le este milă de femeie. Care dormea oricum cu frica-n sân.

Vecin: ”A zis că a mai pățit de vreo 2-3 ori. A intrat peste ea. Ea stă vara mereu la poartă și a intrat prin spate și i-a luat cine a intrat și tot nu l-a găsit”.

Victima a fost transportată cu o ambulanță la Bacău, iar medicii spun că, în ciuda vârstei înaintate și a calvarului prin care a trecut, este într-o stare bună.

Femeia are o fiică stabilită în alt oraș, care caută acum o soluție pentru ca mama ei să nu mai treacă prin astfel de episoade traumatizante.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO