ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost strivit cu mașina copilul de 3 ani din județul Brașov, de un adolescent

Dată publicare: 19-07-2021 16:29
Dată actualizare: 19-07-2021 17:23


Concluzie şoc după un accident rutier! La volanul autoturismului care a călcat mortal un copil de 3 ani s-ar fi aflat un alt copil, de 14 ani.

Incidentul s-a produs în localitatea Hărman, chiar în fața casei în care locuia victima. Poliţiştii continuă ancheta în acest caz.

Vecinii sunt cei care au auzit ţipetele copilului, în faţa casei. Când au ieşit, l-au găsit sub roata din spate a maşinii. La volan, spun martorii, era adolescentul care a vrut doar să mute maşina.

- "Din familie a fost un copil. S-a urcat la volan şi din greșeală l-a lovit."
- "Un copil s-a urcat?"
- "Da."
- "Cât de mare?"
- "De vreo 14-15 ani."

Părinţii l-au urcat pe cel mic în altă maşină şi au gonit spre spital. Din păcate, însă, traumatismele erau extrem de grave astfel că medicii s-au declarat învinşi.

Blanka Torok, medicul de gardă, Spitalul de Pediatrie Braşov: “Copilul venit fără semne vitale, adus de familie. Doctorii au încercat resuscitare dar nu există nicio şansă.”

La fața locului şi-au făcut apariţia poliţiştii de la Rutieră, dar şi criminaliştii care au început să facă măsurători şi să ia amprente de pe volanul maşinii. Au urmat audierile martorilor, până seara târziu.

Nadia Olaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov: “Din primele cercetări. la volanul maşinii se afla un adolescent de 14 ani.”

Adolescentul acuzat de ucidere din culpă va răspunde penal dar riscă cel mult o măsură educativă, fără să fie trimis după gratii.

Tags: copil, accident,


VIDEO PROTVPLUS.RO