O barcă pescărească s-a ciocnit cu o șalupă, în Brăila. Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital

Dată publicare: 19-07-2021 16:18
Dată actualizare: 19-07-2021 19:47


O barcă pescărească, în care erau patru persoane, s-a ciocnit puternic de o șalupă, în dreptul falezei din Brăila. Un bărbat de 40 de ani a fost rănit grav, iar o femeie rănită ușor.

În fotografiile suprinse de martori se vede cum șalupa s-a urcat practic pe barca pescărească și a avariat-o chiar pe mijloc.

În ambarcațiunea lovită se aflau trei bărbați și o femeie. Unul dintre bărbații din barca pescărească, în vârstă de 40 de ani, a fost rănit grav și a fost transportat de urgență la spital.

Femeia de 26 de ani, aflată și ea în ambarcațiune, a refuzat să meargă la unitatea medicală.

Polițiștii au aflat că în șalupa respectivă era și un copil, care a scăpat nevătămat.

Conducătorul salupei a fost verificat, iar etilotestul a arătat că nu băuse.

Polițiștii încearcă să stabilească în ce împrejurări s-a petrecut incidentul.

Martorii spun că bărbatul care conducea barca pescărească din lemn venea, împreună cu cei trei prieteni, de pe malul celălalt al Dunării, de la plajă.

Când s-a apropiat de faleza de la Brăila, șalupa, care se deplasa paralel cu malul, i-a lovit în plin. Cel aflat la cârma a fost izbit din spate. Revoltător este că cel are conducea șalupă, cu viteză, fără să-i pese, avea lângă el și copilul de numai 5 ani.

"A scos un copil din apă și l-am văzut pe omul ăla atârnat, cu mâinile așa de barcă. Când l-a adus la mal și după aia l-a scos pe rampă, avea mușchiul rupt, de aici, de la picior, și pierdea sânge. L-au scos doi oameni care erau jos, pe rampă", a declarat Ciprian Mihai, un martor. 

Bărbatul de 40 de ani, aflat în cealaltă barcă și tăiat, practic, de șalupă, se zbate acum între viață și moarte.

Dr. Jenica Nechifor, Spitalul de Urgență Brăila: "A ajuns la noi în șoc hemoragic și traumatic. În acest moment starea lui este foarte gravă. Se află în comă aprofundată medicamentos și cu disfuncție multiplă de organ".

Săptămâna trecută, la Orșova, un caiac în care se aflau patru tineri a fost lovit în plin de o șalupă de mare viteză. Sportivii au reușit atunci să se salveze și au ajuns teferi la mal.


VIDEO PROTVPLUS.RO