Activistă LGBT din Rusia, ucisă după ce numele său a fost pus pe un ”site de vânătoare”

Dată publicare: 24-07-2019 11:16
Dată actualizare: 24-07-2019 11:37


Elena Grigorieva

O activistă din Rusia care lupta pentru drepturile comunității LGBT, e nume Elena Grigorieva, a murit după ce a fost atacată cu un cuțit - numele său fiind pe un site care încuraja lumea să ”vâneze” activiștii LGBT.

 

Potrivit NBC News, crima a fost inspirată din filmul de groază ”Saw”, în care oamenii mor după ce sunt torturați.

Publicația locală Fontanka a anunțat că suspectul este un bărbat de 40 de ani din Bașkortostan, care a fost reținut de poliție. Grigorieva avea 41 de ani și susținea Alianța Heterosexualilor și LGBT pentru Egalitate.

Potrivit unor postări ale prietenilor și colegilor săi pe rețelele de socializare, ea se temea pentru viața sa după ce aflase că numele său și alte informații despre ea se aflau pe internet.

Azi a aflat că Lena a cerut unui prieten comun să aibă grijă de pisica sa în cazul în care va muri, după ce a fost amenințată cu moartea”, a scris pe Facebook un prieten de-al ei și activist în același timp, Dinar Idrisov.

”Statul rus era obligat să îi asigure dreptul la viață. Lena și avocatul ei au apelat la autorități ca urmare a violențelor și amenințărilor, dar nu a existat nicio reacție vizibilă”, a mai afirmat bărbatul.

Alți activiști au scris pe rețele că trupul femeii a fost făsit în apropiere de locuința sa, în weekend, având urme de răni prin înjunghiere și strangulare, a anunțat Moscow Times.

Pe 18 iulie, cu câteva zile înainte să fie ucisă, Grigorieva a postat pe Facebook un mesaj de alertă despre site-ul ”Saw”.

Ea a scris că acest site organizează ”o vânătoare de homosexuali, bisexuali și persoane transgender”, că a fost lansat în 2018 și a fost închis de mai multe ori, însă de fiecare dată a revenit online.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO