Accident extrem de grav în Ialomița. 10 oameni au murit și 7 au fost răniți după ce un TIR a intrat pe contrasens

×
Codul embed a fost copiat

O tragedie s-a petrecut sâmbătă dimineață pe șosea, într-o comună din Ialomița, în apropiere de Urziceni, unde 10 oameni au murit și 7 au fost răniți.

UPDATE - Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiilor victimelor accidentului rutier, precizând că l-a întristat foarte mult, şi a subliniat că lipsa de infrastructură ucide şi că "nepăsarea criminală a PSD costă vieţi de români".

"Azi dimineaţă, la şase şi ceva, am primit un mesaj cutremurător - între Urziceni şi Slobozia a avut loc un accident rutier groaznic, cu zece morţi şi aproape zece răniţi grav. M-a întristat foarte mult. Condoleanţe! Îmi pare foarte rău. Ce să înţelegem de aici? Să înţelegem că lipsa de infrastructură ucide, precum şi corupţia ucide. Această nepăsare criminală a PSD costă vieţi de români", a declarat Iohannis, la Iaşi.

El a subliniat că este nevoie de infrastructură în România "ca de aer".

UPDATE - Încă două persoane rănite vor fi aduse în Capitală, a informat Ministerul Sănătăţii.

Citește și
Ambulanţă cu doi pacienţi, izbită de un autoturism
Ambulanţă cu doi pacienţi, izbită de un autoturism şi proiectată în altul. Sunt 4 victime
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Este vorba despre o tânără de 19 ani, care are fractură de coloană T3 - T5 şi care este în curs de transfer cu elicopterul şi o femeie de 53 de ani, cu fractură de coloană T7 - T8. Ambele vor fi aduse la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Tot la Spitalul Bagdasar-Arseni, potrivit MS, mai sunt internate o femeie de 30 de ani, cu fracturi oase nazale, şi o femeie de 41 de ani, operată de fractură de splină, diafragma, hemotorax drenat, în final de intervenţie pentru şold dislocat.

Alte două femei rănite se află internate la Spitalul Floreasca.

Este vorba despre o femeie de 39 de ani, cu politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav, traumatism toracic, traumatism abdominal cu hemoperitoneu masiv prin ruptură de splină gradul 5 (explozie), traumatism de bazin cu luxaţie coxofemurală stângă.

"A mers din UPU direct la sala de operaţie. E stabilă hemodinamic şi după intervenţia abdominală şi reducerea luxaţie de sold a fost dusă către CT pentru bilanţ complet. Rămâne internată în ATI", precizează Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, o femeie de 45 ani, cu politraumatism, traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic cu facturi costale multiple bilaterale, fractură de vertebră toracală 2, hemotorax drept minim, traumatism abdominal cu contuzie renală dreapta, fractură de bazin complexă, fractură de peroneu stâng, luxaţie radius stâng. "E stabilă hemodinamic şi va fi dusă în ATI", arată comunicatul citat.

Conform MS, la Spitalul Bagdasar-Arseni au fost chemate cadre medicale de acasă pentru suplimentarea efectivelor.

 

UPDATE - Accidentul a fost provocat de faptul că şoferul TIR-ului a intrat pe contrasens, intrând în plină coliziune cu microbuzul de călători, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa, subinspectorul Ludmila-Marina Dascălu.

"Cercetările sunt îngreunate deoarece ambii şoferi au decedat", a precizat sursa citată

Circulaţia a fost blocată pe ambele sensuri ale DN 2A în zona producerii accidentului, fiind reluată în jurul orei 7:30.

UPDATE - Şeful DSU Raed Arafat a anunţat că o a zecea persoană, care se afla în stare critică, a decedat.

7 răniți au fost transportați la spital - 3 la Spitalul Slobozia și 4 către Spitalele Bagdasar și Floareasca din București.

Potrivit primelor date, un microbuz și un TIR s-au izbit violent, iar autoritățile au activat planul roșu de intervenție.

În microbuz se aflau 17 persoane și 9 dintre ele au pierit. Și șoferul mastodontului a suferit răni extrem de grave și nu a mai putut fi salvat.

Autorităţile din judeţul Ialomiţa au declanşat Planul Roşu de Intervenţie.

"A fost declanșat Planul Roșu. Până la această oră avem din păcate 9 decedați, 9 răniți. Răniții, 3 au fost transferați la Slobozia, 6 sunt pe drum spre București. Din cei 6, unul este sub resuscitare, după ce a intrat în stop cardiac şi au intrat cu el în spitalul din Urziceni. Din păcate s-ar putea să avem chiar 10 decedaţi. Au fost trimise șapte echipaje de la Serviciul de Ambulanţă, au mai fost trimise echipaje de la SMURD Ialomiţa, inclusiv o maşină de terapie intensivă şi o maşină de multiple victime de la SMURD Bucureşti, pe lângă echipajele de Descarcerare, Pompieri şi Poliţie", a declarat pentru Știrile PRO TV șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Reprezentanţii ISU Ialomiţa au comunicat că Planul Roşu de Intervenţie a fost activat la ora 5:15, fiind vorba de un număr mare de victime rămase încarcerate. Accidentul a avut loc în zona satului Sfântu Gheorghe, din comuna Balaciu.

Din partea ISU Ialomiţa se intervine la faţa locului cu trei autospeciale de apă şi spumă, două de descarcerare, trei echipaje SMURD, a autospecială de transport personal şi victime multiple (ATPVM). Au fost trimise la faţa locului şi cinci ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Ialomiţa.

De asemenea, au fost solicitate în ajutor şi forţe ale ISU Bucureşti-Ilfov, fiind trimise la faţa locului o autospecială de terapie intensivă, două echipaje SMURD şi două autospeciale de transport personal şi victime multiple.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Polițiștii ajunși la un accident au rămas uimiți când au văzut cine era la volan
Polițiștii ajunși la un accident au rămas uimiți când au văzut cine era la volan

Polițiștii chemați la un accident pe o șosea din Rusia au rămas uimiți când au văzut cine se afla la volanul uneia dintre mașini se afla un băiat de doar 7 ani.

Ambulanţă cu doi pacienţi, izbită de un autoturism şi proiectată în altul. Sunt 4 victime
Ambulanţă cu doi pacienţi, izbită de un autoturism şi proiectată în altul. Sunt 4 victime

O ambulanță care transporta doi pacienți la un spital din Sibiu a fost izbită în plin de un autoturism și proiectată într-o altă mașină, accidentul soldându-se cu patru victime.

Locul blestemat unde au murit 9 oameni în 5 ani. Autorităţile au pus o barieră
Locul blestemat unde au murit 9 oameni în 5 ani. Autorităţile au pus o barieră

După mai bine de doi ani de când patru fraţi şi un verişor au murit în localitatea Viişoara, spulberaţi de un tren, autorităţile au montat în sfârşit o barieră la trecerea de cale ferată.

Doi morți și 2 răniți, după ce o dubă a lovit violent un TIR, în Hunedoara
Doi morți și 2 răniți, după ce o dubă a lovit violent un TIR, în Hunedoara

Tragedie în zori, în judeţul Hunedoara! Doi oameni au murit şi alţi doi sunt răniţi grav, după ce au fost implicaţi într-un accident îngrozitor.

Recomandări
Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen
Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen

Politico a enumerat o serie de posibili succesori ai Ursulei von der Leyen, șefa Comisiei Europene. Printre ei se numără și președintele României, Klaus Iohannis.  

Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei
Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei

Parlamentul European a decis alocarea a 4,8 de miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei, la inițiativa deputatului Siegfried Mureşan (PPE/PNL). Raportul său, care conține și această prevedere, a fost votat joi cu largă majoritate.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.