Un laborator de testare din România a rămas fără kit-uri, din cauza numărului mare de cereri

Ultima actualizare: 30-07-2020 17:08
teste covid
StirilePROTV

Laboratorul de testare al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava nu mai face teste pentru COVID-19, după ce instituţia a rămas fără kit-uri de testate ca urmare a efectuării unui număr mare de teste la cerere.

Directorul instituţiei spune că situaţia va dura şi săptămâna viitoare şi anunţă că testările în judeţ se vor face la un alt laborator, transmite News.ro.

„Noi nu am estimat testările la cerere pe care le-am făcut în decursul acestei luni şi din acest motiv am rămas, pentru câteva zile, descoperiţi”, a explicat joi după-amiază directorul DSP Suceava, Dinu Sădean, într-o intervenţie telefonică la Antena 3. Acesta a explicat că este vorba despre peste 200 de teste făcute la cerere din momentul în care a intrat vigoare testarea la cerere, din 10-15 iulie şi până în prezent.

Acesta a afirmat că până la sfârşitul săptămânii viitoare DSP ar urma să primească kit-urile şi consumabilele necesare efectuării de teste pentru depistarea COVID-19, iar până atunci DSP Suceava va trimite probele recoltate la un alt laborator, cu care instituţia colaborează.

„Probele prelevate în cadru anchetelor epidemiologice s-au lucrat la laboratorul propriu al DSP şi la un alt laborator cu care avem colaborare. În continuare, cât va fi laboratorul nostru închis, vom lucra cu laboratorul cu care cooperam”, a mai spus directorul DSP Suceava.

Acesta a precizat că laboratorul partener al DSP „face faţă fără probleme” în acest sens.

Acesta a menţionat că în judeţul Suceava se remarcă „o uşoară creştere” a numărului de infectări, iar într-un top al infectărilor, Suceava se află „la mijlocul clasamentului prin comparaţie cu celelalte judeţe”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!