Situatia aberanta in care e pus un medic roman ce a operat alaturi de mai buni chirurgi francezi
Rezidentii care au facut stagii in spitalele din Occident se trezesc la intoarcerea in tara ca nu le este recunoscuta pregatirea.
Medicii sustin ca sunt vazuti ca o amenintare de catre colegii mai in varsta, iar comisiile ministerului le incalca drepturile. Asta, in ciuda faptului ca exista legislatie suficienta pentru a le fi recunoscute toate calificarile obtinute in Occident.
"Ministerul Sanatatii nu a avizat favorabil cererea si a recomandat reluarea stagiului de rezidentiat in Romania"
Asa suna refuzul categoric primit de acest medic acum 2 zile de la Ministerul Sanatatii. Dupa ce a terminat facultatea de medicina, in 2007, vreme de doi ani Ionut Gobej a facut rezidentiatul la noi .
A plecat apoi in Franta unde si-a continuat pregatirea. 4 ani a operat cot la cot cu neurochirurgi de renume din Lyon, Marsilia si Paris. Acum i se spune ca acesti ani au fost irositi si ca trebuie sa-si reia pregatirea in Romania.
Desi a adus cu el hartii peste hartii care ii probeaza clar competentele, autoritatile l-au refuzat.
"Cred ca exista niste persoane care au interese financiare, nu de alta natura, care vor sa inchida sistemul si nu lasa sa treaca decat oamenii fideli lor. Un om bine pregatit nu se poate intoarce, pentru ca e o amenintare. Se tem ca isi pierd pacientii si beneficiile materiale"
Dosarul sau e acum in mana lui Raed Arafat. Si pe el l-a intrigat refuzul primit de doctor, fara nicio explicatie.
Demersul neurochirurgului deschide iarasi discutia despre intarzierea cu care sunt echivalate actele si studiile tuturor celor care se intorc acasa cu specializari din strainatate.
Ministerul Sanatatii promite, dupa 6 luni de blocaj, ca si legea care le permite doctorilor sa revina din Canada, America, Australia sau Israel va avea in sfirsit norme de aplicare. Mai ales ca exista zeci de cereri la minister de la specialisti din Oncologie si cardiologie.