România răspunde recomandărilor experților internaționali cu privire la coronavirus. Controale în aeroporturi

Ultima actualizare: 26-01-2020 20:21

Autoritățile de la București se aliniază, în timp real, recomandărilor de siguranță emise de un for internațional de experți medicali.

Angajații din aeroporturi verifică, după un protocol strict,orice suspiciune de infecție semnalată de pasageri sau de echipajele de zbor.

Organizația Mondială a Sănătății se întrunește, din nou, mâine, pentru a decide măsuri suplimentare de intervenție și control. În contextul creșterii fulminante a numărului de decese, în Asia, dar și în Europa, este posibil să apară controale, inclusiv la granițele terestre.

Cu asemenea imagini răscolitoare în minte și perspectiva unui control foarte strict pe aeroportul din Tokyo, pleacă din România acest cetățean japonez.

Cetățean japonez: „În China deja s-a răspândit foarte mult și s-au îmbolnăvit și oameni din Japonia. N-au luat măsuri bune de siguranță! Eu mi-am pus o mască, pentru că tușesc... am răcit”.

O lume întreagă a început lupta cu un inamic nevăzut, care lovește pe neașteptate și în condiții încă incerte. Din Asia până în Africa, noul virus Wuhan a călătorit în câteva zile. Trei cazuri sunt confirmate în Europa.

Românii par să preia rapid un obicei intrat deja în cultura popoarelor asiatice și în afară amenințărilor majore. În aeroport, sute de călători poartă măști igienice, care pun temporar bariere față de cei cu care vin în contact.

Comandantul cursei Tel Aviv - București de sâmbătă seară a anunțat, cu șapte minute înainte de aterizare, că are la bord un pasager cu febră și simptome digestive, care a fost în China. A fost așteptat de un echipaj medical al aeroportului, evaluat și predat serviciului de ambulanță, care l-a dus la spitalul Matei Bals. După analize, suspiciunea de infecție cu coronavirus s-a infirmat. Pacientul are gripă sezonieră de tip A.

Israelianul, externat după puțin timp, călătorise de fapt în China cu trei luni în urmă. Ceea ce nu înseamnă că orice caz fără legătură aparență cu focarul nu trebuie investigat.

Măsuri și pe aeroportul din Iași

 

 

Și la Iași, reprezentanții aeroportului au luat deja măsuri. Peste tot sunt fluturași cu măsuri de prevenție împotriva coronavirsului, dar și a gripei.

Cei care călătoresc des cu avionul speră că acest virus să nu ajungă și la noi.

Mâine, Organizația Mondială a Sănătății va stabili în formă oficială un nou set de măsuri, care vor fi preluate de Ministerul Sănătății din România. Este posibil că frontierele terestre să între în monitorizare de risc biologic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO