Rezultatul dezastrului de la Institutul Cantacuzino. Romanii se roaga sa-i muste doar caini sanatosi

27-04-2012 19:44


Situatia ingrata in care a ajuns "Institututul Cantacuzino'', institutie de importanta strategica pentru tara, trebuie dezbatuta in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii. O cer cu tarie membrii Academiei de Stiinte Medicale. 

 

Au si de ce, in conditiile in care unele spitale anunta ca rezervele de vaccin anti-rabic sunt pe sfarsite si ca doctorii nu vor avea cu ce sa ii trateze pe romanii muscati de caini.

Doar 3 doze de ser antirabic au mai ramas la Spitalul de Boli infectioase din Brasov. Nici la capitolul vaccinuri nu stam mai bine. Medicii de aici au comandat 500 de doze dar n-au primit decat 200.

La Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, cei 25 de pacienti muscati de caini au respirat usurati. Vineri au venit, in sfarsit, 500 de vaccinuri trimise din ultimele rezerve ale Institutului Cantacuzino.

Un barbat, de exemplu, fusese atacat de o haita de caini si, cum
n-a putut sa se imunizeze pana acum, i s-a recomandat cu cinism sa ... urmareasca maidanezii, sa vada daca dau semne de turbare.

Intre timp, la Bucuresti, managerul interimar al Institutului anunta ca are nevoie de fonduri ca sa reporneasca productia. Promite ca va pune pe picioare macar o linie pentru ca in toamna sa avem vaccin antigripal.

Institutul Cantacuzino nu mai produce nimic de la inceputul anului pentru ca NU mai are nicio autorizatie de fabricare.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO