Premiera in medicina. O gravida declarata moarta a fost "inghetata", apoi si-a revenit si a nascut

Ultima actualizare: 30-10-2012 04:18
gravida

O tanara, insarcinata in 20 de saptamani, a facut stop cardiac, iar medicii au folosit o metoda surprinzatoare ca sa-i slaveze viata ei si copilului din pantece. Dupa alte 19 saptamani, ea a dat nastere unui baietel perfect sanatos.

Tanara a intrat in stop cardiac in timp ce se afla la biserica, iar medicii au reusit sa o resusciteze, insa lipsa oxigenului punea in pericol atat viata ei, cat mai ales a copilului nenascut.

Astfel, medicii au recurs la o solutie care nu mai fusese folosita nicioodata la o gravida: au pus-o in gheata, astfel incat temperatura corpului a scazut pana la 32 de grade Celsius.

Copilul a fost atent monitorizat si abia dupa 12 ore trupul femeii a fost incalzit din nou, pentru a se evita sechelele neurologice care puteau sa apara, in urma minutelor in care inima ei se oprise.

Totul s-a petrecut in urma cu 2 ani, insa medicii au anuntat abia acum ce s-a intamplat, pentru ca au vrut sa fie siguri ca atat mama, cat si copilul sunt sanatosi in urma tratamentului inovator la care au fost supusi, precizeaza Business Insider.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO