Cum a ajuns "marfa numarul 1 din sector" pericol public. Semnele unui produs care ne baga in spital
Marfa care zace cine stie de cand in caldura, in pietele din Bucuresti, este pericol public.
La aceasta concluzie au ajuns inspectorii de la protectia consumatorului, care au facut sambata controale, iar ceea ce au gasit este ingrijorator pentru sanatatea noastra.
Carnea stricata sau pestele tinut in soare la 30 de grade sunt cateva din produsele care, odata consumate, ne pot trimite, direct la urgenta.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
"Acolo, in spate, sunt niste masline, trebuia sa scrie si tara de provenienta, ca identifcare a produsului cu eticheta"
Aceasta este o problema majora pe care inspectorii au descoperit-o astazi in Piata Matache. Produsele perisabile, spun inspectorii, se pot vinde foarte usor, chiar daca sunt expirate sau gata stricate, pentru ca multe nu au etichete cu termenul de garantie.
Trebuie sa deschidem ochii bine. De multe ori produsele nu sunt pastrate la temperaturi corespunzatoare, frigiderele sunt tinute in soare sau etichetele schimbate.
"Am gasit peste in galeti alterat, in afara termenului de valabilitate, carne tocata fara acte de provenienta, smantana cu muste, pui congelat si recongelat, mezeluri oxidate", a declarat Bogdan Nica, presedintele ANPC.
- Marfa dumneavoastra spuneti ca e in regula?
- Nu ca e in regula, e cea mai buna din sectorul 1!
Cam asa isi lauda marfa fiecare comerciant de la taraba si de multe ori, clientii merg pe incredere. Informatiile clare despre produs ar trebui sa primeze, spun autoritatile.
Pretul e foartee convenabil. Noi avem macelarul nostru de acolo, incredere am, ca de 50 de ani locuiesc aici si fac piata"
Specialistii spun ca pe o asa canicula, produsele din piete se altereaza mult mai repede. Le putem recunoaste pe cele cu probleme.
"In primul rand, caracteristicile produslui trebuie verificate, miros, culoare, aspect. Daca ambalajul este bombat, prezinta deformari, rupt, atunci produsul nu mai prezinta siguranta ", spune Bogdan Nica, presedintele ANPC.
Astazi, in pietele Sudului si Matache, din Capitala au fost impartite amenzi de 60 de mii de lei.