(P) Sănătatea orală și măsurile de siguranță în această perioadă

Ultima actualizare: 13-10-2021 11:23
(P) Sănătatea orală și măsurile de siguranță în această perioadă

Cât de sigur este să mergem la stomatolog în această perioadă? Care sunt tratamentele pe care le putem urma în condiții de siguranță?

Sunt întrebări la care mulți pacienți se gândesc în această perioadă.

Dr. Ionuț Leahu, medic stomatolog, competență în implantologie orală și master în Implantologie Orală și Parodontologie și Dr. Cezara Grosu, medic stomatolog, medici în cadrul Clinicilor Dr. Leahu, ne oferă răspunsuri la aceste întrebări și câteva sfaturi de urmat pentru a avea o dantură sănătoasă.

Cât de sigur este să mergem la stomatolog în această perioadă?

Chiar și în acest context pandemic, siguranța pacienților este o prioritate pentru echipa medicală din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu. Tocmai de aceea, este foarte sigur să mergem la stomatolog, în ziua de astăzi. În fiecare clinică sunt respectate toate măsurile de prevenire împotriva coronavirus, iar oamenii pot să vină în continuare pentru a-și rezolva orice tip de problemă dentară cu care se confruntă.

Ce tratamente stomatologice putem urma în această perioadă?

În această perioadă se poate efectua orice tip de tratament stomatologic, de la simple igienizări profesionale și obturații pentru carii dentare și până la cazuri mai complexe, cum ar fi inserarea implanturilor dentare. Chiar și urgențele stomatologice se pot trata sigur și fără durere cu ajutorul unei aparaturi moderne, dar și cu ajutorul unor tehnici noi. De asemenea, atât cabinetele, cât și echipamentele medicale folosite sunt igienizate și sterilizate, imediat după ce pacientul a terminat de realizat tratamentul stomatologic.

Care sunt măsurile pe care le-ați aplicat pentru prevenirea infectării cu coronavirus în clinicile dumneavoastră?

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu este implementat un sistem sigur de protecție alcătuit din 5 bariere împotriva îmbolnăvirii cu Covid-19, și anume:

- Completarea telefonică a chestionarului Covid, înainte de realizarea programării;

- La intrarea în clinica dentară se măsoară temperatura cu ajutorul unui aparat special;

- Atât la intrare, cât și la recepție, dar și în cabinete există dezinfectant de mâini;

- Se respectă distanța, în sala de aștepare, de 2 m între pacienți;

- Atât intrarea în clinică, cât și fiecare cameră aferentă clinicii se dezinfectează cu maximă seriozitate și responsabilitate.

Cum influențează sănătatea orală imunitatea organismului?

Atunci când igiena orală nu este respectată corespunzător, cu timpul, pot apărea diverse probleme dentare, care pot afecta imunitatea întregului organism. Spre exemplu, cariile dentare. De cele mai multe ori, acestea apar din cauza unei igienei dentare realizate incorect. O carie dentară poate apărea și între dinți, deoarece în lipsa unui periaj dentar efectuat corect, resturile alimentare se depozitează în spațiile înguste, formând astfel un spațiu al bacteriilor. Astfel, apar diferite infecții și, în același timp, durerile dentare. De asemenea, din cauza disconfortului creat, pacienții nu pot mânca așa cum trebuie și astfel, se pot confrunta cu o imunitate scăzută, în timp.

În ce constă o igienă orală corectă și completă?

Igiena orală este foarte importantă atât pentru o dantură sănătoasă, cât și pentru întregul organism. Rutina de îngrijire trebuie realizată corespunzător, în fiecare zi. De asemenea, periajul dentar este recomandat să se efectueze de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara, imediat după micul dejun și înainte de culcare. Numai așa bacteriile depozitate, în urma resturilor alimentare, se vor îndeparta de pe suprafața dinților. Complementar periajului dentar, este necesar să folosim și mijloacele suplimentare de curățare a danturii, precum ața dentară, apa de gură și dușul bucal.

Ce recomandări aveți pentru pacienții care se tem să meargă la dentist în contextul actual?

Recomandările noastre pentru pacienții cu ,,frică de stomatolog”, mai ales în contextul acestei pandemii, este de a veni la cabinetul de medicină dentară fără teamă, deoarece totul este sigur atât din punct de vedere medical, cât și din punct de vedere al măsurile împotriva Covid-19. Tratarea problemelor dentare, la timp, sunt importante pentru a nu ajunge la o intervenție stomatologică complex pe viitor, sau la alte afecțiuni medicale generate de lipsa unei danturi sănătoase.

https://cliniciledrleahu.ro/servicii-stomatologice/

https://cliniciledrleahu.ro/category/articole-stomatologie/

Programări la: 021.913

https://cliniciledrleahu.ro/contacteaza-ne/

Clinicile dentare Dr. Leahu se află în: București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași, Ploiești, Sibiu, Galați și Londra. În curând și în Cluj-Napoca și Craiova.

Telefon: 021 9134
Email: programari@drleahu.ro

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!