Medicul Mihai Lucan s-ar fi implicat ca Victor Socaciu să primească 2 rinichi de la un copil, "peste rând"

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Victor Socaciu
Agerpres

După Alexandru Arşinel, un alt artist celebru e acuzat că ar fi beneficiat de un transplat "preferenţial" la clinica din Cluj.

Victor Socaciu, care suferea de insuficienţă renală cronică, a fost operat în 2009, când a primit doi rinichi de la o fetiţă de 10 ani, aflată în moarte cerebrală după o intervenţie chirurgicală pe creier. Mai mulţi pacienţi aflaţi pe lista de aşteptare au fost testaţi, dar numai folkistul a fost compatibil, spuneau atunci medicii de la Cluj. Ei au fost nevoiţi să îi transplanteze amândoi rinichii, pentru că unul singur n-ar fi făcut faţă pentru organismul adult.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, fost angajat al clinicii, spune însă că de fapt erau copii compatibili. "Cazul Socaciu e şi mai flagrant decât cazul Arşinel, pentru că Socaciu a fost transplantat cu ambii rinichi ai unui copil de 10 ani care a suferit anevrism cerebral, în condiţiile în care erau copii compatibili pe secţia Nefrologie Pediatrică internaţi la Spitalul Pediatrie 2 din Cluj”, susţine Ungureanu, care este unul dintre cei ce l-au denunţat pe medicul Mihai Lucan. 

Acuzaţiile sunt susţinute şi de fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu. "Ceea ce nu știu mulți este că POLITICIENI și de OAMENI CU INFLUENȚĂ ai ultimilor 27 de ani au știut și au profitat de serviciile preferențiale ale domnului profesor, pentru ei înșiși sau pentru apropiați; Domnul Alexandru Arșinel (actor, membru UNPR) și domnul Victor Socaciu (deputat PSD la acea dată) sunt doar două exemple", a scris acesta pe Facebook.

Mihai Lucan, fiul acestuia şi doi foşti angajaţi ai spitalului de stat sunt acuzaţi că au prejudiciat, prin clinica privată a medicului, institutul din Cluj-Napoca cu peste un milion de euro. Contactat telefonic, avocatul profesorului Mihai Lucan ne-a declarat că nu doreşte să îşi exprime nici un punct de vedere referitor la această situaţie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO