Medic: Mii de supraviețuitori ai Covid-19 care au suferit leziuni pulmonare se confruntă cu o rată șocantă a mortalității

Dată publicare: 08-07-2020 16:02
Dată actualizare: 08-07-2020 18:13


coronavirus

Un medic care a studiat bolile pulmonare timp de 15 ani a avertizat asupra unei crize sanitare în curs de dezvoltare, care ar putea eclipsa impactul COVID-19 pe termen lung, scrie Daily Mail. 

Dr. Sassan Rafi, care a efectuat ample cercetări privind fibroza pulmonară, una dintre afecțiunile pe care pacienții cu coronavirus o au, susține că mii de americani spitalizați cu Covid se vor confrunta cu reacții adverse după ce se vor recupera.

Cercetătorul spune că cei diagnosticați cu fibroză pulmonară după săptămâni de tratament prin intermediul unui ventilator medical se confruntă cu o rată șocantă de mortalitate mult mai ridicată decât în cazul multor tipuri de cancer.

Acest lucru vine în condițiile în care infecțiile cu coronavirus din SUA au crescut după o tendință de scădere de peste șase săptămâni.

În prezent, SUA au înregistrat peste 2,9 milioane de cazuri de coronavirus și peste 130.000 de americani au murit din cauza virusului.

Cazurile noi și spitalizările au înregistrat niveluri record în state precum Arizona, Texas, California și Florida.

Fibroza pulmonară este o boală pulmonară care apare atunci când țesutul pulmonar este deteriorat și cicatrizat și este cauzat de virusuri agresive precum COVID-19.

Acest țesut îngroșat și rigid face mai dificilă funționarea plămânilor și poate duce la insuficiență respiratorie.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO