Generația ”Baby boomers”. Cine sunt cei care vor transplant de păr sau injecţii cu botox

03-08-2019 09:49

Dacă vreţi să arătaţi bine, o puteţi face la orice vârstă, cu ajutorul operaţiilor estetice.

În Statele Unite, de exemplu, este o cerere tot mai mare din partea persoanelor născute curând după cel de-al doilea război mondial, care vor să îşi facă tot felul de intervenţii chirurgicale ce ascund trecerea timpului.

Vor să arate aşa cum se simt în interior: plini de viaţă, mulţi dintre ei gata să iasă la o întâlnire romantică în speranţa că, cine ştie... poate îşi vor găsi o nouă jumătate.

Nu există zi în care să nu fie agitaţie în clinica unui chirurg plastician din California. Cei care îi calcă tot mai des pragul sunt aşa-numiţii "Baby Boomers", adică persoanele născute între anii 1946 și 1964. Îi cer tot felul de intervenţii: de la liposucţie, la transplant de păr, remodelarea sânilor sau injecţii cu botox.

Dr. Jason Emer, chirurg plastician: ”Vor să îşi facă tot mai multe tratamente care să le crească încrederea în sine, cum ar fi un lifting facial, să mai elimine din riduri, să le aducă o strălucire a feţei pentru a merge din nou la întâlniri amoroase în cazul în care nu sunt într-o relaţie sau să arate mai bine pentru cei din jur. ”

Chiar dacă are 65 de ani, un bărbat nu s-a dat nici el în lături de la intervenţiile cosmetice.

La un moment dat va trebui să îţi ridicăm o parte din sprânceană, moment în care îţi vom înlătura o parte din piele. Dar acest lucru îţi va atenua din riduri şi vei avea o altă luminozitate, după care îţi putem face şi alte ajustări care să îţi fie benefice.

Saddiq Ahmad, pacient: ”Mă simt tânăr pentru că fac sport, merg la sală, înot, merg pe jos. Îmi place să fiu într-o formă bună la vârsta mea. Dar dacă văd nişte riduri dimineaţa, acest lucru nu îmi place. Aşa că am venit aici să îmi fac injecţii cu botox. ”

În schimb, o doamnă la venerabila vârstă de 70 de ani şi-a făcut un lifting facial, iar acum a mers la un control de rutină.

Marie Beech, pacientă: ”Sunt foarte fericită cu ce a ieşit. A fost minunat şi mi-a redat încrederea în mine.”

Medicii sunt de părere că social media are un impact destul de mare asupra celor care, deşi au trecut de 55 de ani simt nevoia să se reinventeze.

Dr. Farhad Ardesh, chirurg plastician: ”Mulţi dintre aceşti pacienţi au folosit tot felul de aplicaţii pentru a-şi modifica fotografiile astfel încât să arate diferit decât sunt în realitate. Când vin la mine mă întreabă ce trebuie să facă pentru a arăta aşa cum se prezintă în poza de profil pe care o au în aplicaţia de dating.”

Dr. Anita Patel, chirurg plastician: ”Îşi văd fiicele sau alţi membrii mai tineri ai familiei că îşi fac diverse schimbări şi aşa le vine ideea de a-şi face tot felul de ajustări pentru a nu mai arăta ca şi cum ar fi obosiţi. De cele mai multe ori pacienţii care vin aici, atunci când sunt întrebaţi dacă sunt obosiţi spun că nu sunt obosiţi, ci se simt foarte bine, deşi nu arată acest lucru. ”

Potrivit Asociaţiei chirurgilor plasticieni din Statele Unite, anul trecut au fost cu 50.000 mai multe intervenţii estetice în rândul generaţiei "Baby Boom" decât în anii precedenţi.


VIDEO PROTVPLUS.RO