Element surpriza in medicamentul-minune care ar putea invinge boala secolului pentru barbati

Dată publicare: 25-09-2011 13:57
Dată actualizare: 23-05-2012 15:06


cancer

Noul tratament, care contine o doza mare de radiatii, s-a dovedit atat de eficient incat medicii au decis sa opreasca testele si sa inceapa imediat tratarea pacientior.

Initial, specialistii de la Spitalul Royal Marsden din Londra au ales 461 de barbati care sufereau de cancer de prostata in faza avansata si au testat pe ei medicamentul .

Toti s-au simtit mai bine, n-au avut dureri sau reactii adverse, au trait mai mult, iar rata mortalitatii s-a redus cu 30 la suta.

Radiatiile se foloseau si inainte in tratarea tumorilor canceroase, dar noul medicament contine nuclei de heliu, care sunt mult mai puternici decat terapiile conventionale. Prin urmare, celulele bolnave sunt distruse mult mai repede.

In plus, tesuturile din jurul tumorii nu sunt afectate de radiatii.
Observand efectul pozitiv asupra pacientilor testati, medicii au decis sa le ofera aceasta sansa si bolnavilor care fusesera initial tratati cu un medicament placebo.

Doctorii au declarat ca nu ar fi fost moral sa nu le ofere tuturor sansa de vindecare, chiar daca aceasta decizie inseamna oprirea testelor.

Cancerul de prostata este una din cele mai agresive forme ale bolii, deoarece se raspandeste foarte repede la sistemul osos.

Sursa: Daily Mail

Tags: cancer, prostata,


VIDEO PROTVPLUS.RO