Efectul neasteptat al usturoiului. Ce se intampla daca il mananci de cel putin doua ori pe saptamana
Daca mananci usturoi crud de doua ori pe saptamana, iti injumatatesti riscul de a te imbolnavi de cancer.
Usturoiul crud, consumat de doua ori pe saptamana, te ajuta sa nu te imbolnavesti de cancer, scrie DailyMail. Potrivit unui studiu realizat in China, 44% dintre cei care includ usturoi in alimentatia lor nu sufera de aceasta boala.
Chiar si atunci cand cercetatorii au testat usturoiul pe fumatori, au descoperit ca acesta reduce pericolul cu aproximativ 30% si in cazul lor.
Ultima investigatie, condusa de cercetatorii de la Jiangsu Provincial Centre for Disease Control and Prevention, a comparat 1.424 de pacienti care sufera de cancer cu 4.500 de adulti sanatosi.
Fiecare a fost chestionat cu privire la obiceiurile de alimentatie in legatura cu usturoiul si tutunul.
Rezultatele au demonstrat ca usturoiul crud consumat de doua ori pe saptamana au fost semnificativ mai putini predispusi la cancer pulmonar, chiar si in cazul fumatorilor sau celor care sunt expusi la substante sau uleiuri daunatoare din bucatarie.
„Usturoiul poate fi folosit ca pricipal agent de prevenire a cancerului pulmonar pentru toti oamenii”, au declarat cercetatorii.
Studiile anterioare au aratat ca usturoiul poate proteja plamanii pe termen lung impotriva bolilor grave si poate ajuta si pentru a scapa de cancerul de colon.