Cazul Raluca Bârsan: pacienți care dau șpăgi la stat, pentru a fi tratați de un medic fals


Ultimul update: Luni 18 Februarie 2019 20:30
Data publicarii: Luni 18 Februarie 2019 18:59
Categorie: Stiri Sanatate

Sistemul medical românesc pare să fi atins o nouă culme, dezvăluită de pacientele falsei rezidente de la Spitalul Judeţean Ilfov.

Mai multe femei s-au plâns că Raluca Bârsan le cerea șpagă la fiecare consultaţie, de față cu doctorița, care o folosea pe post de mâna dreaptă. Vorbim de sute de lei pentru ecografii şi câteva mii pentru operaţii. Doctoriţa Roxana Dragu a confirmat că impostoarea a și cusut paciente, fapt negat de conducerea spitalului. Poliţiştii o cercetează pe suspectă pentru exercitarea fără drept a unei profesii.

O boală a trompelor uterine a adus-o pe această pacientă de zeci de ori în cabinetul doctoriţei Roxana Dragu de la Spitalul Judeţean Ilfov, o unitate de stat în care serviciile sunt gratuite. Femeia mergea cu bilet de trimitere, dar spune că impostoarea îi cerea mereu bani în prezenţa medicului.

Pacientă: ”Raluca menţiona taxa pe care trebuia să o achităm Ralucăi, şi nu la recepţie. Cred că era o înţelegere între ele două. Îi cerea de faţă cu doamna doctor Dragu.
Reporter: ”Despre câţi bani era vorba?
Pacientă: ”La început, cred că 100 de lei, ulterior 150. Nu primeam bon, nu primeam chitanţa.
Reporter: ”Era vorba despre o şpagă?
Pacientă: ”Nu era numită aşa, dar nu ajungeau în fondurile spitalului. Îi punea în agendă.

Despre aceste plăți ilegale se plânge şi una dintre vecinele Ralucai Bârsan.

Vecină: ”Doctora o ţinea! Pe nepoata mea a operat-o şi i-a luat 10 milioane. Raluca, că ea intra în salon înaintea doctorei.

I-am solicitat doctoriţei Roxana Dragu, fosta şefă a secţiei, să răspundă acestor suspiciuni. Ne-a transmis că va contacta Ştirile Pro Tv pentru un interviu în această săptămână. Am mers pentru o reacţie şi acasă la falsa rezidentă: o vilă supravegheată video.

Vecinii o vedeau zilnic plecând cu noaptea în cap, îmbrăcată în uniforma de spital. Spun că de la izbucnirea scandalului, iese din casă doar pentru a-şi lua cafea.

Vecin: ”Astăzi am văzut-o şi am întrebat-o eu: ce-a fost în mintea ta, când ai făcut aşa ceva? A zis: ”manevră, dacă făceam ceva eram la puşcărie!” I-am spus: ”nu ştiu ce manevră zici tu, dar zi ”Doamne fereşte”, că timpul nu e pierdut!

Aşadar, persoana care aproape 10 ani a jucat rolul de doctor, a invadat brutal intimitatea unor femei şi a închis operaţii la care n-ar fi trebuit să asiste nu pare să fie preocupată de consecinţele faptelor sale. Săptămâna aceasta, anchetatorii secţiei 9 îi vor chema la audieri pe cei care pot aduce informaţii pentru reconstituirea acestui puzzle. În care intervine acum şi ipoteza colectării de şpagă.

În acest caz, poliţiştii fac cercetări privind exercitarea fără drept a unei profesii de către Raluca Bârsan. Două paciente operate de imposoare au depus deja plângeri.

Falsul medic Raluca Bârsan ar fi asistat la nașteri în clinici private
Decizia tribunalului în cazul medicului fals italian. Ce se întâmplă cu Matteo Politi
Ministrul Sănătății, despre noul caz al medicului fals: ”Se pare că era cunoscut de toți”
VIDEO PROTVPLUS.RO