Campanie pentru Secţia de terapie intensivă a Institutului pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului Alfred Rusescu

×
Codul embed a fost copiat

Secţia de terapie intensivă a ''Institutului pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului Alfred Rusescu'' are nevoie de renovare din cauza infecţiilor nosocomiale.

Spitalul nu are bani de renovare, iar Ministerul Sănătăţii nici atât. În aceste condiţii, o asociaţie apelează la mila publică şi cere ajutorul tuturor părinţilor să facă donaţii.

La o săptămână după ce s-a născut, Sonia a ajuns la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului. Starea ei s-a agravat aici după ce s-a infectat cu 2 bacterii multirezistente. A supravieţuit miraculos iar acum, 10 ani mai târziu, mama ei a descoperit că situaţia nu s-a schimbat prea mult în unitatea medicală: aparatura e învechită, sunt raportate permanent infecţii, iar copiii nu pot fi izolaţi din cauza lipsei de spaţiu.

107 infecţii nosocomiale au fost înregistrate la ultima raportare în această unitate sanitară. Cele mai grave sunt aici în compartimentul de terapie intensivă, unde sunt internaţi zilnic cel puţin 10 copii. Tocmai de aceea întreg spaţiul are nevoie de o renovare temeinică.

Medic:"Nu vom scăpa niciodată de infecţii, dar trebuie să încercăm să le diminuăm...''

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

O simplă igienizare nu poate să schimbe situaţia. Este nevoie de investiţii majore pe care spitalul nu şi le permite, iar statul nu le face. Tocmai de aceea Asociaţia ''Inima Soniei'' a demarat o campanie de strângere de fonduri şi va renova secţia de terapie intensivă.

Este nevoie de cel puţin 150.000 de euro pentru începerea lucrărilor, iar toţi cei care vor să ajute pot trimite un SMS cu textul INIMA la numărul de telefon 8844 sau pot face donaţii pe site-ul asociaţiei.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Schimbare importantă privind cardurile de sănătate. Ce se întâmplă acum dacă îl pierzi
Schimbare importantă privind cardurile de sănătate. Ce se întâmplă acum dacă îl pierzi

Valabilitatea adeverinţei înlocuitoare a cardului naţional de asigurări de sănătate până la emiterea cardului duplicat a fost prelungită, printr-un ordin al preşedintelui CNAS, informează un comunicat de presă transmis, miercuri, de instituţie.

Cancerul de piele, tot mai des întâlnit la tineri. Care sunt cele mai expuse persoane
Cancerul de piele, tot mai des întâlnit la tineri. Care sunt cele mai expuse persoane

Cancerul de piele, afecţiune care până nu demult afecta în special persoanele vârstnice, apare acum din ce în ce mai frecvent la tineri.

Cancerul bucal, diagnosticat cu ajutorul unor acadele
Cancerul bucal, diagnosticat cu ajutorul unor acadele

O acadea care să diagnosticheze cancerul bucal din primele sale stadii ar putea deveni curând realitate.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.