Japonezii, terorizati. Un cutremur de 8, urmat de tsunami, ar putea lovi

tsunami Japonia

Un nou seism "monstru" ar putea zgudui Japonia, iar acesta ar fi urmat de un tsunami devastator. Cercetatorii cred ca urmatorul cutremur va fi de 8 pe scara Richter si va distruge tot ce a mai ramas in picioare.

Daily Mail: Mortii sunt adusi de valuri, iar plajele au devenit adevarate cimitire, cadavrele sunt amestecate cu daramaturile locuintelor, iar milioane de oameni care au supravietuit au ramas fara mancare, apa si electricitate, iar spitalele care ii gazduiesc nu mai au medicamente.

Insa vestile proaste nu par sa se opreasca aici. Potrivit cercetatorilor, japonezii s-ar putea confrunta in viitorul apropiat cu un nou cutremur de magnitudine mare, urmat de un tsunami, asta dupa ce oamenii isi revin cu greu in urma celui mai mare dezastru natural cu care s-au confruntat.

Expertii atentioneaza acum despre probabilitatea unui nou seism mare - aproape la fel de puternic precum primul - care ar putea lovi tara, si chiar declansa un alt tsunami.

Directorului Centrului Australian de Seismologie, Doctorul Kevin McCue, a declarat pentru ziarul Sydney Morning Herald ca au fost peste 100 de replici ale cutremurului de vineri si ca s-ar putea sa apara o replica mai mare decat acestea.

Citește și
Monede si lingouri de aur
Este cea mai bogata tara de pe Planeta. Vezi ce PIB are
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

"Normal se intampla in cateva zile. Regula este ca te astepti ca replica principala sa aiba o magnitudine mai mica decat seismul de baza , dar sa fie totusi mare, sa zicem 7,9.

Or asta este un cutremur nimicitor la randu-i si este capabil si el sa produca un tsunami," apune McCue.

Euronews: Uniunea Europeana trimite o misiune la Benghazi Aceasta misiune, compusa din membri ai serviciului diplomatic al Uniunii Europene, a ajuns in regiune si urmeaza sa mearga de asemenea la frontiera dintre Libia si Egipt, a precizat purtatoarea de cuvant, Maja Kocijancic. Obiectivul sau "este sa colecteze informatii si sa evalueze situatia pentru a sprijini planificarea de precautie care este in curs pentru a raspunde crizei libiene", a subliniat ea. Un diplomat european a precizat ca "zona de interdictie aeriana face parte din planificarea de precautie" actuala.

The Telegraph: 100.000 de copii au ramas ai nimanui in urma cutremurului din Japonia "Aproape 100.000 de copii au fost deplasati intern din cauza cutremurului si a valurilor seismice de vineri", a afirmat Stephen McDonald, coordonator al operatiunilor din Japonia ale organizatiei. "Locuintele lor au fost distruse si multi dintre ei sunt adapostiti in centrele de evacuare aglomerate. Ne putem imagina ca aceasta experienta este inspaimantatoare pentru ei", a adaugat McDonald. Save the Children a lansat un apel pentru strangerea de fonduri in valoare de 1 milion de lire sterline (1,16 milioane de euro) pentru finantarea operatiunilor de salvare din nord-estul Japoniei.

Reuters: Parchetul italian ancheteaza o tentativa de  modificare a certificatului de nastere al tinerei Ruby Ancheta pentru tentativa de coruptie a fost declansata in urma unei plangeri depuse avocatul Niccolo Ghedini, care a afirmat ca premierului italian i-a fost intinsa o cursa. Cotidianul de stanga Il Fatto Quotidiano a relatat, in editia de joi, ca, "la 7 februarie, doi italieni misteriosi i-au oferit o suma importanta de bani unui functionar de la registrul de nasteri din Fkih, Maroc", cerandu-i sa modifice certificatul de nastere al tinerei, astfel incat sa reiasa ca aceasta era majora in momentul intalnirii cu Berlusconi. "Functionarul a refuzat (banii), iar Karima ramane pentru moment minora", a adaugat Il Fatto Quotidiano. Karima El Mahroug este nascuta la 1 noiembrie 1992, fiind minora in februarie 2010, cand ar fi intretinut relatii sexuale platite cu Silvio Berlusconi.

The Moscow Times: Rusia este pregatita sa furnizeze Japoniei 6.000 de megawati de electricitate  "Am putea sa dirijam intr-un viitor apropiat aproximativ 6.000 de megawati pentru a-i furniza Japoniei", a declarat vicepremierul rus Igor Secin, citat de agentia Interfax. "Suntem pregatiti sa marim livrarile de carbune", a adaugat el. Secin a subliniat ca grupul rusesc Gazprom este pregatit sa furnizeze 200.000 de tone de gaz natural lichefiat arhipelagului nipon, in aprilie si mai.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
A treia putere economica a lumii, in ruine
A treia putere economica a lumii, in ruine

A treia putere economica a lumii a fost ingenuncheata de puterea devastatoare a naturii. Japonezii au cerut ajutor international, iar corturi, paturi si alte resurse alimentare au fost deja distribuite oamenilor loviti de dezastru.

Este cea mai bogata tara de pe Planeta. Vezi ce PIB are
Este cea mai bogata tara de pe Planeta. Vezi ce PIB are

Nu toata lumea trece prin crunta recesiune. Ba din contra: luxul a devenit un stil de viata pentru locuitorii din Qatar, care a fost declarata de reprezentantii FMI ca fiind cea mai bogata tara de pe Planeta.

Speriati de Apocalipsa, mai multi italieni s-au baricadat in
Speriati de Apocalipsa, mai multi italieni s-au baricadat in "Arca lui Noe"

Speriati de dezastrele naturale care s-au abatut in ultima perioada asupra planetei noastre, 38 de familii de italieni au renuntat la confortul caselor lor si s-au refugiat in "Arca lui Noe" - un cartier-buncar din Yucatan, Mexic.

Recomandări
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor România, care pare că a devenit un ghimpe în coasta sa.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.