Cercetatorii italieni au gasit creatura care traieste fara oxigen

Ultima actualizare: 08-06-2012 05:48
Extraterestri

Biologii de la Universitatea din Ancona, Italia au descoperit o noua specie din familia Spinoloricus. "Descoperirea acestor forme de viata deschide perspective noi asupra vietii in afara Pamantului, pe planete unde nu exista oxigen".

Daily Galaxy: Studiate la microscop, cele trei exemplare gasite se aseamana cu niste meduze, au o forma conica, insa le lipseste mitocondria - componentul celular care asigura energie cu ajutorul oxigenului.

In schimb acestea sunt bogate in forme anaerobice de mitocondrii - care fusesera vazute initial in organismele unicelulare ce traiau in mediile fara oxigen.

Seful echipei de cercetatori, impreuna cu colegii sai au realizat trei expeditii in sudul Greciei pentru a cauta semne de viata in mostrele de noroi colectate din bazilene hiper-sarate, aflate la o adancime de peste 3000 de metri in Marea Mediterana. In aceste locuri nu este deloc oxigen, iar nivelul toxicitatii este foarte ridicat.

Aceasta creatura si-a modificat functiile organelor pentru a trai fara oxigen, si ofera cercetatorilor un punct de plecare in studiul planetelor pe care se poate trai in afara Pamantului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO