Brazilia - Romania: 1-0. Ronaldo, dupa meci: Iertati-ma ca nu am marcat

Brazilia - Romania

In meciul de adio, Ronaldo a intrat pe teren doar 15 minute, insa lipsa de exercitiu si-a spus cuvantul. Romanii s-au descurcat admirabil in fata "vedetelor" braziliene, Tatarusanu aparand mai multe suturi spre poarta noastra.

Rezumatul meciului:

05:53: Arbitrii au fluierat finalul meciului, rezultatul - desi semnaleaza o infrangere - este unul echilibrat, care arata valoarea brazilienilor, dar si unitatea de care a dat dovada romanii.

05:30: Marica iese de pe teren, fiind inlocuit de Ianis Zicu. Si capitanul brazilienilor a fost inlocuit cu Maicon.

05:25: Schimbare si la noi, iese Bourceanu, si intra Giurgiu, dar si portarul Tatarusanu este schimbat, cu Pantilimon.

05:24: A doua schimbare in echipa Braziliei: iese Robinho, si intra Lucas (cel mai tanar jucator de pe teren, are numai 18 ani).

05:23: Nilmar primeste o pasa buna in careu si suteaza periculos din intoarcere. Tatarusanu reuseste sa prinda.

05:17: Schimbari si in echipa brazilienilor, Sandro este inlocuit de Leiva, dupa ce acesta se resimte in urma unei ciocniri cu un roman.

05:11: O noua schimbare in echipa tricolorilor. Sanmartean este inlocuit de Alexe.

05:00: A inceput cea de-a doua repriza.

Vezi aici VIDEO cu cele mai importante momente din prima repriza.

04:55: Ronaldo a tinut un mic discurs in fata suporterilor, multumind tuturor pentru influenta pe care au avut-o in viata lui. Ronaldo a venit in mijlocul terenului, insotit de cei doi fii ai sai.

04:36: Desi a intrat in teren de doar cateva minute, Ronaldo da semne de oboseala, conditia fizica jucandu-i feste.

04:30: Ronaldo, la un pas de a da gol, insa Tatarusanu apara eroic, facand ca tabela sa ramana neschimbata.

04:25: Ronaldo intra pe teren si este primit cu urale de public.

04:23: Ronaldo se pregateste sa intre pe teren si a declarat, glumet, ca nu ii este frica de testul antidopping chiar daca a luat mai multe calmante.

04:16: Brazilienii au inscris primul gol si au inchinat golul in cinstea lui Ronaldo.

04:12: Atmosfera pe stadion este incendiara. Suporterii isi arata devotamentul si pasiunea pentru fotbal, multi dintre ei s-au tuns si si-au pus dinti falsi, pentru a semana cu "Dintosul".

04:09: Tricolorii se tin bine. Intr-un sfert de ora, nu a fost decat o singura ocazie de gol, cea a lui Neymar.

04:06:Prima mare sansa de gol a brazilienilor. Neymar a sutat peste poarta, dupa ce Torje a pierdut mult prea usor mingea.

04:01: Romanii au parte de primul corner, din acest meci, insa mingea ajunge in afara terenului.

04:00: Bourceanu faulteaza in careu, insa arbitrul brazilian dicteaza lovitura libera din afara careului.

03:59: Brazilienii au primul corner, iar mingea ajunge pe partea noastra de teren, romanii reusind cu greu sa scoata mingea in afara terenului.

03:45: Rezervele Romaniei nu au avut voie sa mearga la banca de rezerve. Jucatorii au fost trimisi la vestiar.

Componenta celor doua echipe:

 Brazilia: Victor - Maicon, Lucio, David Luis, Andre Santos - Elias, Sandro, Jadson - Robinho, Fred, Neymar

 Romania: Tatarusanu - Rapa, Papp, Gardos, Latovlevici - Torje, Bourceanu, Gabi Muresan, Sanmartean - Marica, Surdu

 

Primul meci: Romania-Brazilia 2-3, in 10 iunie 1970, la CM 1970 din Mexic.

Al doilea meci: Romania-Brazilia 0-2, in 17 aprilie 1974, intr-un amical disputat la Sao Paulo.

Partida Romaniei cu Brazilia este prima pe care echipa nationala o disputa in cadrul turneului din America de Sud. La 11 iunie, de la ora 23.00, selectionata Romaniei va intalni prima reprezentativa a Paraguayului pe stadionul Defensores del Chaco din Asuncion.

Pentru romani, cea mai mare problema este acomodarea cu fusul orar, dar chiar si asa Marica a promis un meci mare. "E o mare problema pentru noi decalajul de 6 ore, ne-am trezit foarte de dimineata, la ora 5, dar incercam sa ne reglam pana la meci.

Vin la nationala cu placere, meseria mea e sa marchez. Sper sa reusesc acest lucru si impotriva Braziliei. Cele doua goluri cu Bosnia nu imi relanseaza cariera iar problema mea cu Stuttgart e minora si o sa o rezolv. Mai am un an contract. Imi e greu sa ma consider veteran al lotului, ceilalti sa uita la mine altfel pentru ca am experienta. Daca au intrebari ii astept pe toti la mine si incerc sa ii ajut. De Hagi ce sa zic? Suntem departe, nu am auzit. Suntem la 10.000 de kilometri de Romania. Sper ca antrenorul care va veni va miza pe acelasi grup. Pentru noi e un nou inceput. Un meci cu Brazilia e special pentru ca poti sa nu te intalnesti niciodata cu astfel de ocazie.

Sunt euforic, asa sunt si colegii mei si sunt dornic sa joc pentru ca am auzit ca va fi atmosfera senzationala. Ronaldo e Ronaldo. E unul din cei mai mari fotbalisti de pe glob." a spus Ciprian Marica in Brazilia. Citeste mai multe pe www.sport.ro

"In cinstea lui Ronaldo":

Ronaldo a intrat in istoria Cupei Mondiale nu doar pentru cele doua finale jucate in 1998 si 2002, ultima castigata cu 2-0 in fata Germaniei, ci si prin faptul ca este jucatorul cu cele mai multe goluri inscrise la turneele finale: 15. "Dintosul" devanseaza nume celebre precum Gerd Muller (14) si Pele (12), dar poate fi egalat in 2014 de Klose, daca acesta va juca la Cupa Mondiala din Brazilia.

"Dintosul" a avut mare lipici la femei frumoase:

"Mi-am satisfacut toate placerile sexuale. Am fost cu doua femei in acelasi timp si am facut sex inainte de meciuri!", marturisea recent Ronaldo. Fostul atacant nu a dus niciodata lipsa de femei frumoase, prin patul lui trecand de-a lungul timpului modele precum Vivi Bruneri, Susana Werner, Milene Domingues, Mireia Canalda, Daniela Cicarelli sau Raica Oliveira.

 

Articol recomandat de sport.ro
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Citește și...
Ronaldo:
Ronaldo: "Tremur inainte de meciul cu Romania", in direct la ProTV miercuri dimineata de la 03:50

Atacantul brazilian Ronaldo, care se va retrage la meciul amical cu Romania, a declarat ca nu trebuie sa demonstreze in aceasta partida cat de bun a fost in nationala Braziliei si ca vrea doar sa traiasca la intensitate maxima acest moment.

Emotii mari pentru tricolori. Prin ce au trecut Marica & co. pana au ajuns in Brazilia
Emotii mari pentru tricolori. Prin ce au trecut Marica & co. pana au ajuns in Brazilia

Brazilia-Romania e miercuri, de la ora 3:50, la PRO TV. Nationala Romaniei a aterizat, in jurul orei 7:30, la Sao Paulo, dupa un zbor de 17 ore!

Cum
Cum "onoreaza" nationala meciul refuzat Generatiei de Aur, ULTIMUL din cariera unui jucator fabulos!

Romania pare deranjata ca trebuie sa joace meciul refuzat Generatiei de Aur in 1994, cand tricolorii au ratat la mustata o semifinala de vis cu Brazilia.

Recomandări
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat vineri drept inacceptabile presupusele activităţi de spionaj rusesc descoperite recent în Germania şi Marea Britanie şi a avertizat că aliaţii îşi coordonează foarte atent reacţia scrie AFP.

Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit
Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit

Craterul din centrul orașului Slănic Prahova s-a adâncit peste noapte cu 20 de centimetri. Deja 42 de oameni au fost evacuați din locuințe. Două familii care n-au avut unde să se ducă sunt găzduite temporar în pensiuni din zonă.

Rusia loveşte reţeaua feroviară din Ucraina pentru a paraliza transporturile militare, inclusiv ajutorul militar occidental
Rusia loveşte reţeaua feroviară din Ucraina pentru a paraliza transporturile militare, inclusiv ajutorul militar occidental

Rusia bombardează reţeaua feroviară a Ucrainei pentru a "paraliza" aprovizionările militare, inclusiv ajutorul militar occidental, Moscova pregătind o nouă ofensivă, a declarat vineri un responsabil de securitate ucrainean, citat de AFP.