"Ziua valizelor" în Parlament. Ironiile lui Dragnea despre dezvăluirile promise de Rise Project

05-11-2018 17:54

La parlament a fost luni "ziua valizelor". Liderul PSD, Liviu Dragnea, a adus două geamantane cu acte și gogoși.

Asta după ce jurnaliștii de la Rise Project au anunțat în weekend că ar fi intrat în posesia unei valize cu documente legate de firma Tel Drum. Șeful PSD susține că nu are nicio legătură cu aceste documente și a ironizat dezvăluirile pe care jurnaliștii au promis să le facă. Și, dacă tot se poartă valizele, la parlament a venit cu una și liderul PMP, Eugen Tomac.

Liderul social democraţilor a venit la Parlament pentru şedinţa Comitetului Executiv al PSD cărând două valize pe care le-a prezentat cu ironie. Într-una dintre valize, Dragnea a susţinut că a adus câteva dosare cu acuzaţii la adresa preşedintelui.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: ”Prima valiză este cu gogoşi de la Rise Project. Sunt aici, proaspete. A doua valiză... După cum probabil ştiţi, eu sunt din Teleorman şi ca orice localnic din Teleorman am găsit în fundul curţii o valiză cu documente care încă nu au ajuns la DNA.”

Liviu Dragnea a negat că ar avea vreo legătură cu presupusele documente Tel Drum despre care Rise Project susţine că le-ar fi găsit într-o valiză descoperită în Teleorman de un localnic.

Reporter: Dar despre valiza găsită de către cei de la Rise ce ne puteţi spune?
Liviu Dragnea: Este o gogoaşă, nu are nicio legătură cu mine. Nu mă interesează ce e acolo, habar n-am ce e în acea valiză, dacă e valiză, dacă nu e valiză, cine le-a dat, de ce le-a dat.
ReporterVă menţineţi declaraţia că nu aveţi legătură cu Tel Drum?
Liviu Dragnea: Da, domnişoara procuror!

Nici opoziţia nu a ratat ziua valizelor. Liderul PMP Eugen Tomac a venit şi el în Parlament cu o valiză în care se afla o moţiune de cenzură la adresa guvernului Dăncilă şi pe care a lăsat-o în biroul colegilor săi de la PSD.

Eugen Tomac, preşedinte PMP: ”Neața! Iată că la prima oră în Parlament am găsit o altă valiză, valiza moţiunii de cenzură. Poate că aşa vom avea mai multe şanse şi vom reuşi să dăm jos guvernul Dăncilă, guvern care îşi poate lua valiza şi pleca acasă, în Teleorman, acolo unde îi este locul.”

Sâmbătă seară, jurnaliştii de la Rise Project au anunţat că au intrat în posesia unei valize cu informații din interiorul corporației Tel Drum, la care procurorii DNA n-ar fi avut acces.

După cum susţin ziariştii, geamantanul respectiv ar fi fost găsit în zona rurală din Teleorman, de către un localnic. În interior ar fi un hard disk al unui om cheie de la compania Tel Drum, pe care s-ar afla mii informații financiare, acte ale unor firme-fantomă, extrase de cont, ordine de plată, dar şi documente personale ale unor interpuși.

În plus, jurnaliştii spun că ar fi descoperit şi 14.000 de fotografii şi clipuri video de la evenimentele companiei, dar şi capturi de pe ecranele unor telefoane cu diverse discuții. Valiza ar cuprinde şi 54.000 de e-mailuri, un stick de memorie cu informații de lucru ale unei șefe de gestiune de la Tel Drum, copii de pe documente personale ale familiei Dragnea, dar şi planurile detaliate ale unei proprietăți-mamut din Alexandria. Jurnaliştii de la Rise Project au anunţat că vor reveni cu anchete detaliate despre aceste documente.
 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  


VIDEO PROTVPLUS.RO