Voicu: Anuntul lui Basescu e populist, la finalul revizuirii va exista un referendum mai important

11-06-2013 20:00

Mihai Voicu

Purtatorul de cuvant al PNL Mihai Voicu a declarat marti pentru MEDIAFAX ca ideea lui Traian Basescu de a convoca un nou referendum privind Parlamentul unicameral cu 300 de parlamentari este "populista"

Voicu a fost intrebat cum vede ideea lansata de presedintele Traian Basescu, care si-a anuntat intentia de a convoca un nou referendum cu acelasi subiecte asupra carora a existat o consultare populara in 2009.

"In opinia mea este o declaratie populista, procesul de revizuire a Constitutiei se afla in plina desfasurare si nu trebuie sa uitam faptul ca intotdeauna un astfel de proces se incheie printr-un referendum, unde se decide si daca forma Constitutiei este aprobata sau nu. Asadar, nu doar pe subiectele mentionate, ci pe intreaga constructie constitutionala cetatenii romani vor avea ocazia sa se pronunte prin referendum, cand procesul va fi finalizat. In opinia mea, a organiza doua astfel de procese de consultare, la scurt timp unul dupa celalalt, pentru ca din punct de vedere calendaristic asa s-ar desfasura lucrurile ar insemna doar o risipa inutila de resurse. Cel mai important referendum este cel pentru aprobarea Constitutiei”
, a declarat Mihai Voicu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca a declansat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral si maximum 300 de parlamentari, precizand insa ca va emite decretul in functie de modul in care Parlamentul va respecta vointa poporului exprimata in 2009.

Presedintele a spus ca atitudinea Parlamentului, a majoritatii USL, privind modificarea Constitutiei, este una "care nu este compatibila cu statul de drept si care creeaza un precendent extrem de periculos, in care se refuza punerea in aplicare a vointei liber exprimate de popor".

"Din punctul meu de vedere, aceasta atitudine a majoritatii USL, care respinge punerea in aplicare a referednumului din 2009 nu are nimic de a face cu democratia si cu poporul in numele caruia Parlamentul sustine ca isi exercita mandatul", a spus Basescu.

El a precizat ca a declansat procedura unui nou referendum.
"In aceasta dupa-amiaza am declansat procedura unui nou referendum cu doua intrebari: daca romani vor Parlament unicameral si daca romanii vor Parlament cu 300 de membri",
a spus Basescu.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26