Victor Ponta ii cere lui Klaus Iohannis sa nu blocheze acte: "Cu siguranta si numarul ordonantelor de urgenta se va reduce"

Victor Ponta, Klaus Iohannis

Victor Ponta a cerut sprijinul parlamentarilor pentru mai multe prioritati guvernamentale, in 12 domenii, aratand ca printr-o noua colaborare intre Parlament si Guvern, va reduce numarul ordonantelor de urgenta.

"Prin acest tip de colaboare, vom putea avea cat mai multe acte normative transparent adoptate, de buna calitate si stabile, si in felul acesta, cu o noua colaborare intre presedinte, Parlament si Guvern, cu siguranta si numarul ordonantelor de urgenta se va reduce", a spus Ponta, spunand ca acest lucru este posibil cu un presedinte care nu va mai bloca acte normative adoptate de catre Parlament sau Guvern si facand astfel trimitere la fostul presedinte Traian Basescu.

Intr-un discurs sustinut in plenul Camerei Deputatilor, Ponta a facut referire in principal la noul Cod Fiscal, care va crea conditii pentru reducerea TVA din 2016 la un nivel apropiat celui din 2010, cand taxa pe valoarea adaugata a fost majorata de la 19% la 24%, si a enumerat mai multe masuri guvernamentale, precum introducerea cardului de sanatate, imbunatatirea invatamantului profesional si superior, precum si a sistemului achizitiilor publice, sistemul de prevenire si combatere a conflictelor de interese, Master Planul de transport, Codul Silvic, modificarea grilei de salarizare pentru bugetari, Legea minelor, taxarea resurselor naturale prin redevente.

Legat de viitorul sistem de redevente, Ponta a afirmat ca este important "sa nu ne lacomim din primul an" daca se doreste ca Romania sa devina independenta energetic. "Romania are nevoie de o legislatie predictibila si inteligenta in acelasi timp, care sa aiba ca prim scop incurajarea investitiilor in domeniul resurselor naturale si, evident, obtinerea cat mai multor resurse la bugetul de stat, dar investitii noi si pe termen lung inseamna atingerea obiectivului fundamental, care este independenta energetica. Vreau sa nu ne lacomim din primul an, ci sa incurajam, prin noul proiect legislativ, investitiile pe termen lung", a spus Ponta.

In ceea ce priveste Master Planul de transport, seful Guvernului a transmis parlamentarilor sa studieze documentul pentru a observa ca Planul include, de exemplu, autostrada Iasi-Targu Mures, autostrada Sibiu-Pitesti si centura Timisoarei. Premierul a cerut totodata sprijinul parlamentarilor pentru noi masuri sociale, in perioada 2015-2016, spunand ca acestea nu sunt "pomeni electorale", ci sunt necesare pentru a avea o societate "mai omenoasa".

Citește și
Consiliul National al PNL
PNL isi face planuri pentru intrarea la guvernare. Orban: "Interesul partidului ar fi sa-l lase pe Ponta sa-si franga gatul"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

"Dezvoltarea relatiilor cu Statele Unite ale Americii, in baza foii de parcurs stabilita cu Departamentul Comertului, reprezinta o prioritate si in masura in care, nefiind o tara care se supune legislatiei Uniunii Europene, va fi nevoie de modificari legislative, in special pentru explorarile off-shore, Guvernul va propune Parlamentului aceste modificari", a mai spus Ponta. El a asigurat ca Guvernul va sprijini proiectul de Uniune Europeana a Energiei si modificarile legislative pentru accesarea Planului de investitii Juncker al Comisiei Europene.

 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Geoana si Vanghelie si-au lansat proiectul
Geoana si Vanghelie si-au lansat proiectul "Romania noastra". "Ii vor cadea ochelarii lui Ponta la motiunea de cenzura"

Fostul presedinte al Partidului Social Democrat, Mircea Geoana, si-a lansat noul partid cu un atac direct la fostii colegi care sunt acum condusi de Victor Ponta, anuntand ca in scurt timp "vom avea o noua majoritate si un nou Guvern".

PNL isi face planuri pentru intrarea la guvernare. Orban:
PNL isi face planuri pentru intrarea la guvernare. Orban: "Interesul partidului ar fi sa-l lase pe Ponta sa-si franga gatul"

"Trebuie sa scoatem cat mai repede PSD-ul de la guvernare" - au spus sambata liberalii si democrat-liberalii, reuniti intr-o sedinta cu peste o mie de delegati de la ambele partide.

Pe cine doreste Victor Ponta la conducerea SRI si SIE.
Pe cine doreste Victor Ponta la conducerea SRI si SIE. "Ma indoiesc ca Iohannis va propune de la PSD"

Victor Ponta a declarat ca social-democratii isi doresc ca viitorii directori ai serviciilor de informatii, respectiv ai SRI si SIE, sa fie nepolitici, el aratand ca se indoieste de faptul ca seful statului, Klaus Iohannis, va propune de la PSD.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.