Ponta: Mi s-a indeplinit visul de a fi ministru al Justitiei. Totusi, sper sa se incheie curand

Ultima actualizare: 03-11-2012 14:48
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat ca desemnarea sa la conducerea Ministerului Justitiei, ca interimar, i-a indeplinit visul de a fi ministru in acest domeniu, adaugand insa ca spera ca visul sa se incheie in cateva zile prin numirea unui "ministru plin".

El a aratat totusi ca un secretar de stat va asigura conducerea ministerului.

"In conditii cu totul si cu totul neasteptate, mi s-a indeplinit visul de a fi ministrul Justitiei. Sper insa ca foarte repede, in cateva zile, se va si incheia visul acesta si vom avea un ministru plin al Justitiei, pentru ca este necesar acest lucru", a spus Ponta, la inceputul sedintei de guvern.

Conform unui anunt al Administratiei prezidentiale, presedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat marti Decretul pentru desemnarea domnului Victor-Viorel Ponta, prim-ministru al Guvernului Romaniei, ca ministru interimar al Justitiei.

Anuntul a fost facut pe site-ul Administratiei Prezintentiale, printr-un comunicat de presa.

"Presedintele interimar al Romaniei, Crin Antonescu, a semnat marti, 7 august anul curent, decret pentru desemnarea domnului Victor-Viorel Ponta, prim-ministru al Guvernului Romaniei, ca mionistru interimar al Justitiei.", scrie astazi intr-un comunicat oficial de presa de pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Luni seara, premierul Victor Ponta anunta ca Mona Pivniceru, pentru care Consiliul Superior al Magistraturii a respins detasarea in functia de ministru al Justitiei, i-a transmis ca va demisiona din functia de membru al CSM, procedurile urmand sa fie incheiate in cateva zile.

Mona Pivniceru, actual judecator si membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a fost propusa pentru portofoliul Justitiei.

Conducerea PNL a aprobat luni ca Mona Pivniceru sa fie sustinuta pentru portofoliul Justitiei in calitate de independent.
Consiliul Superior al Magistraturii a respins insa, in sedinta de luni, cu unanimitate de voturi, detasarea in functia de ministru a Monei Pivniceru - propusa de premierul Victor Ponta pentru portofoliul Justitiei.

Pentru a accede in functia de ministru, Pivniceru ar trebui sa-si dea demisia din functia de membru al CSM, apoi sa revina la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa care sa ceara detasarea la Ministerul Justitiei, spun surse din magistratura.
Pe cererea de demisie se pronunta plenul CSM.

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, luni, decretele privind desemnarea noilor ministri in Cabinetul Ponta, pe lista transmisa de Administratia Prezidentiala nefigurand insa si numirea Monei Pivniceru la Justitie, ci doar revocarea lui Titus Corlatean de la sefia acestui minister, acesta din urma fiind desemnat ministru de Externe

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO