Victor Ponta, in favoarea construirii unei sali polivalente cu 12.000 de locuri

16-07-2012 18:42


Victor Ponta

Victor Ponta s-a declarat in favoarea construirii unei sali polivalente cu 12.000 de locuri si a cerut demararea proiectului anul acesta.

Acesta a estimat ca o arena sportiva cu o capacitate mai mare este greu de intretinut si nu se ocupa in totalitate la competitii. Ponta a participat, luni, la o intalnire cu conducerile ANST, COSR, ANAD, Ministerului Educatiei si cu reprezentanti ai federatiilor sportive, la sediul Agentiei Nationale pentru Sport si Tineret, iar problema salii a fost adusa in discutie de presedintele FR Handbal, Cristian Gatu.

"Sunt doua proiecte, unul a fost initiat de domnul Videanu si avea locatia undeva langa actuala Sala Polivalenta. Acel proiect a murit, probabil, pentru ca erau alte interese cu acel teren unde trebuia construit. Dupa aceea a aparut un alt proiect, cel comandat de doamna Udrea (n.r. - Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului). Proiectul s-a terminat, a fost inaintat, dar a fost respins ca e prea scump. Acum, macar unul dintre cele doua proiecte sa fie realizat, pentru ca amandoua sunt bune", a afirmat Gatu.

Premierul a replicat ca el a laudat-o pe Elena Udrea pentru proiectul salii polivalente, "ceea ce nu se intampla des", si a cerut demararea acestuia cat mai curand posibil.

"Eu am laudat-o pe doamna Udrea pentru proiectul cu sala polivalenta, ceea ce nu se intampla des. Ce s-a intamplat cu el? Dumneavoastra (n.r. - federatiile sportive) s-o alegeti (n.r. - sala) si sa ii dam drumul. Nu ne trebuie o sala de 18.000 de locuri, am fost de mai multe ori in cea de la Istanbul si nu cred ca o s-o umplem. Daca facem ceva urias, ne va costa foarte mult intretinerea. Hai sa facem sala aceea de 12.000, dar hai sa ii dam drumul anul acesta. Lumea sportului sa se decida asupra unui proiect ca sa ii putem da drumul anul acesta. Nu stiu care, dar sa fie unul dintre proiecte. Pentru ca daca mergem pe patru proiecte nu o sa facem niciunul. Dar eu n-as vrea ca sala asta sa coste mai mult decat sala de la Londra. Chestia cu sala chiar vreau sa o rezolv pentru ca este inadmisibil sa nu avem o sala polivalenta, mai ales acum dupa ce avem stadionul", a afirmat Ponta.

Alin Petrache, vicepresedinte ANST, a precizat ca este rezolvata probleme terenului pe care va fi construita sala: "Proiectul salii polivalente este viabil, terenul a trecut deja prin Hotarare de Guvern catre MDRT, catre CNI si speram ca saptamana aceasta sau saptamana viitoare sa avem o intalnire cu domnul ministru Hellvig (n.r. - ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig) ca sa ii dam drumul la proiect."

"O sa vin si eu la intalnire ca sa ii dam drumul repede", a completat primul ministru. Octavian Bellu a tinut sa mentioneze ca "o sala costa, sau costa acum patru ani, 50 de milioane de euro, acum, probabil va costa mai mult." Petrache a declarat agentiei MEDIAFAX ca sala va fi construita in Complexul Sportiv National "Lia Manoliu", langa patinoar.

"Era vorba de proiectul unei sali de 18-20.000 de locuri, dar capacitatea va fi stabilita dupa consultari cu federatiile sportive", a spus vicepresedintele ANST.

Sursa: Mediafax

Tags: victor ponta,

VIDEO PROTVPLUS.RO