Victor Ponta, despre acuzatiile de plagiat: Sigur voi ramane cu niste rani, dar asta e viata

20-07-2012 19:48

Victor Ponta

Victor Ponta a declarat, referindu-se la acuzatiile de plagiat care i se aduc, ca daca isi va face datoria fata de oameni, iar Guvernul va lua masurile asteptate, "bataliile politice vor ramane in urma", spunand insa ca el va ramane cu "niste rani".

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri seara, la Craiova, fiind intrebat despre decizia Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti, ca el a respectat toate procedurile legale, iar din punctul sau de vedere conteaza cel mai mult decizia Comisiei de Etica a Autoritatii Nationale de Cercetare.

"Conform Legii educatiei, eu am urmat toate procedurile legale, Comisia de Etica a Autoritatii Nationale de Cercetare s-a pronuntat, iar restul e politica si ne batem politic. Pana la urma oamenii vor aprecia in noiembrie daca Guvernul pe care il conduc merita sa ramana in continuare in functie, daca nu sigur vor vota pe altcineva. Daca imi fac datoria fata de oameni si Guvernul va lua masurile pe care oamenii le asteapta de la noi, bataliile politice vor ramane in urma. Sigur, voi ramane cu niste rani, dar asta e viata", a declarat Ponta.

Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a hotarat ca Victor Ponta a plagiat in teza de doctorat, o treime din lucrare fiind copiata, "prin preluarea integrala de blocuri de text, de randuri sau prin inversarea unor blocuri de text in raport cu sursele".

"Comisia isi exprima cu aceasta ocazie serioase dubii privind calitatea actului de coordonare stiintifica in cazul analizat", se arata in raportul Comisiei de Etica.

Una dintre analizele din raportul Comisiei de Etica se numeste "Procedee si tipuri de plagiere in teza de doctorat a domnului Victor Ponta", iar cea de-a doua reprezinta o anexa nr. 2 care cuprinde lista paginilor din teza cu texte reproduse fara respectarea regulilor de citare din cele patru lucrari stiintifice sursa.

Astfel, sunt scoase in evidenta "locurile foarte multe din teza unde s-a copiat si in ce fel s-a copiat", explicand ca aceasta copiere a fost facuta "prin preluarea integrala de blocuri de text, de randuri, sau prin inversare unor blocuri de text in raport cu sursele, dar si prin preluarea fara note de subsol a unor bucati de text, ceea ce arata ca autorul a vazut macar cum se citeaza corect".

Universitatea Bucuresti s-a autosesizat in cazul suspiciunii de plagiat in teza de doctorat a premierului Victor Ponta, in baza Cartei Universitatii din Bucuresti. Decizia Comisiei de Etica a UB a fost anuntata vineri, la o zi dupa ce Consiliul National de Etica a informat ca titlul de doctor in Stiinte Juridice, domeniul Drept, al lui Victor Ponta a fost obtinut in concordanta cu legislatia in vigoare in 2003 si calificarea de plagiat in cadrul tezei sale de doctorat nu se poate sustine.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, ca in privinta tezei de doctorat a lui Victor Ponta va respecta decizia Consiliului National de Etica (CNE) - singurul for competent sa se pronunte in caz, conform legii "facute de Funeriu", si nu de ea.

Rezultatele de la Referendum pentru demiterea lui Traian Basescu le vei putea afla pe www.stirileprotv.ro

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO