USR acuză PSD că ”l-a făcut pe Tudorel Toader rector pe viață”: ”Este un cadou”


Ultimul update: Marti 11 Februarie 2020 17:27
Data publicarii: Marti 11 Februarie 2020 17:20
Categorie: Stiri Politice
Tudorel Toader

Uniunea Salvați România contestă modificările aduse de PSD la Legea Educației prin care rectorii universităților pot rămâne în funcție pe viață, prin eliminarea condiției de a ocupa mai mult de două mandate complete în aceeași universitate. 

Amendamentul depus de senatorul PSD Liviu Pop la Legea Educației a fost votat pe 10 februarie în Senat, iar USR susține că ”este un cadou pentru rectorii cu carnet de partid sau care au făcut favoruri politicienilor”.

Unul dintre rectorii care va beneficia de acest cadou este Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției și în prezent rector la Universitatea Ioan Cuza din Iași, ”care a slujit infractorii din PSD și a modificat legile justiției”.

“Asistăm la un atac asupra democrației din învățământul academic. În consecință, USR răspunde prin redepunerea în Parlament a legii de limitare a rectorilor la două mandate complete, deci perioada maximă de 8 ani. Și actuala lege modificată cu dedicație de Victor Ponta lasă portițe pentru a fi fentată. Anul acesta toți rectorii feudalizați și-au luat vacanță de studii și s-au autosuspendat o lună pentru a nu avea mandat complet și, astfel, să poată candida din nou și să rămână în funcție. USR va corecta această răsplată a politicienilor pentru rectori”, afirmă deputatul USR Cristina Iurișniți, membru Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport, potrivit unui comunicat.

Marți, 11 februarie, USR a depus din nou proiectul legislativ privind limitarea mandatelor rectorilor și decanilor la maxim două și care prevede și o pondere de 25% pentru studenți din numărul total de electori în cadrul alegerii rectorilor.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO