Tăriceanu îi răspunde lui Dragnea: Niciunul fără celălalt nu am putea asigura majoritatea

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 27 Septembrie 2018 17:28
Categorie: Politic
Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că ALDE şi PSD se află într-o coaliţie, în care fiecare are aportul său, "diferit în mod cert". "Niciunul fără altul nu am putea să asigurăm majoritatea şi să guvernăm", a adăugat el.

"În ceea ce-l priveşte pe domnul Toader, eu mi-am exprimat punctul de vedere ieri (miercuri - n.r.) şi am făcut comentarii legate de prestaţia sa guvernamentală. Nu am lăsat niciun moment să se înţeleagă că acesta ar fi postul ALDE. Domnul Tudorel Toader, de altfel, este ministru independent pe un post care sigur că, aşa, confirm ce v-a spus domnul Dragnea, este postul PSD. Deci chestiunea este simplă şi clară", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa Biroului Politic al ALDE, relatează news.ro.

El a spus că nu a primit din partea colegilor o solicitare în ceea ce îl priveşte pe Toader şi că nici nu a discutat miercuri cu Liviu Dragnea despre subiectul remanierii.

Întrebat despre afirmaţia lui Liviu Dragnea potrivit căreia postul de preşedinte al Senatului e al PSD, Tăriceanu a răspuns: "Domnul Dragnea sunt convins că nu a făcut această afirmaţie într-un spirit polemic şi din acest motiv nici răspunsul meu nu va fi într-un spirit polemic. Suntem într-o coaliţie în care fiecare avem aportul nostru, diferit în mod cert, dar niciunul fără altul nu am putea să asigurăm majoritatea şi să guvernăm".

De asemenea, întrebat dacă s-au schimbat relaţiile între PSD şi ALDE, el a spus: "Câtuşi de puţin".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ţinut să precizeze, joi, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este pe un loc al PSD în Guvern, ceea ce i-a spus şi liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, menţionând că e foarte bine că se exprimă aprecierea faţă de un ministru sau altul, dar decizia va fi la CEx al PSD.

Întrebat dacă ministrul Justiţiei ar putea fi remaniat, Liviu Dragnea a răspuns: ”Dar de ce a ajuns dintr-odată dl Tudorel Toader subiect? (...) Nu există nicio listă făcută de nimeni - de nimeni care ar putea să aibă putere de decizie în partid la remaniere. Al doilea lucru, am vorbit şi cu dl Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Justiţiei sau dl Toader este pe un loc al PSD. Deci, negocierea a fost foarte clară când s-a format Guvernul. Sunt 4 ministere asumate de ALDE: Energie, Mediul, Relaţia cu Parlamentul şi Externele, iar celelalte ministere sunt asumate de PSD. E foarte bine că exprimăm aprecierea faţă de un ministru sau altul, dar decizia va fi la CEx al PSD”.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirma, miercuri, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu trebuie să părăsească Guvernul, precizând că apreciază ca ”foarte bună” activitatea tuturor membrilor ALDE din Executiv.

În 2017, la formarea Cabinetului Tudose, întrebat despre soarta lui Tudorel Toader, Tăriceanu le-a spus jurnaliştilor că "Ministerul Justiţiei este un minister care este asumat de PSD”.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO
sigla PSD
Încă o demisie din PSD. Un fost primar și-a anunțat retragerea din partidul lui Dragnea
Primari din PSD ar pune la cale să se alăture Alianței Vestului
Scandal la Parlament. Președintele PMP a părăsit lucrările Birourilor permanente
Tăriceanu, despre OUG privind codurile penale: ”Nu am văzut ordonanţa”
Rădulescu: OUG privind Codurile penale nu va cuprinde prevederi referitoare la amnistie şi graţiere
Vești bune pentru cei care vor să iasă la pensie. Ce modificări se vor aplica la lege
Cătălin Rădulescu
Amendament PSD: dacă un inculpat pentru evaziune fiscală achită prejudiciul, scapă toți
Ludovic Orban, despre OUG pe Codurile Penale: ”Trebuie să fim cu ochii în patru”
Ce s-ar ascunde în spatele OUG cu privire la Codurile Penale: ”Maschează dorinţa lor”
Alte două orașe din țară vor să se alăture Alianței Vestului. ”Nu au nicio vină cei din sudul ţării”
Ședința CSAT de la Cotroceni s-a încheiat după aproape 2 ore și jumătate de discuții
Guvernul va înfiinţa un "Fond de investiţii locale", cu un buget de 10 miliarde de euro