Tăriceanu: ”ALDE nu va onora invitația lansată de președintele Klaus Iohannis”


Ultimul update: Vineri 05 Aprilie 2019 18:04
Data publicarii: Vineri 05 Aprilie 2019 18:01
Categorie: Stiri Politice
Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu, anunţă că partidul pe care îl conduce nu va onora invitaţia la consultări lansată de preşedintele Klaus Iohannis, afirmând că Iohannis nu e interesat de consultări reale, ci doar de simularea lor.

 

ALDE refuză să dezbată teme de Justiţie, atât timp cât Iohannis refuză să comenteze situaţia procurorului general Augustin Lazăr, despre care au apărut informaţii în legătură cu activitatea din perioada comunistă, transmite News.ro.

Mesajul lui Călin Popescu Tăriceanu

"ALDE nu va onora invitaţia la consultări lansată azi de preşedintele Klaus Iohannis. În general, dl Iohannis nu e interesat de consultări reale, ci doar de simularea lor. Nu vrea dialog autentic, vrea doar să ţină predici de pe scările Cotrocenilor; nu are niciodată îndoieli şi nu doreşte să asculte părerea altora. Nu acceptăm să dezbatem teme de Justiţie, atât timp cât dl Iohannis refuză să comenteze o problemă de maximă gravitate pentru aceasta. Una extrem de concretă şi de actuală, precum prezenţa în fruntea Parchetului General a unui executant jalnic al dispoziţiilor regimului comunisto-securist", scrie Tăriceanu pe Facebook.

El spune că poziţia ALDE e fermă," Augustin Lazăr trebuie să plece din funcţie şi trebuie să o facă neîntârziat".

"Orice minut în funcţie constituie o palmă nemeritată pe obrazul celor care au avut curajul de a înfrunta făţiş regimul comunist în anii de tristă amintire. Atât timp cât dl. Iohannis va tăcea pe această temă îl vom considera nu dezinteresat de subiect, ci complice al foştilor torţionari.Iar sub umbrela acestei complicităţi, partidul nostru nu are ce discuta cu preşedintele în problematica Justiţiei", afirmă liderul ALDE, preşedinte al Senatului.

Preşedintele Klaus Iohannis invită reprezentanţii partidelor parlamentare la consultări pe tema situaţiei din justiţie, săptămâna viitoare. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că nu va participa la consultările de la Cotroceni convocate de preşedintele Klaus Iohannis pentru că nu-i place personajul, dar reprezentanţi ai partidului vor merge la discuţii. Dragnea spune că i se par foarte bune temele de referendum anunţate de şeful statului.

PSD şi ALDE ar urma să se întâlnească cu preşedintele în 12 aprilie, fiind ultimele partide din seria consultărilor care încerp în 11 aprilie, cu PNL.

 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO