Mihai Razvan Ungureanu, numit consilier personal al presedintelui Iohannis. "Voi fi aproape de el, indiferent de pozitie"

Ultima actualizare: 01-01-2015 09:40

Zi plina pentru presedintele Klaus Iohannis. Seful statului a discutat la Palatul Cotroceni cu premierul Victor Ponta, dar si cu doi ministri ai Cabinetului.

Apoi a decis schimbarea sefului statului major general al Armatei si si-a completat echipa de consilieri cu fostul premier Mihai Razvan Ungureanu. 

In cele opt zile, de cand este oficial presedinte, Iohannis s-a intalnit deja de doua ori cu premierul Victor Ponta.

Luni, seful Guvernului a scris pe Twitter ca discutia cu seful statului a vizat probleme de actualitate si urari de "La multi ani!"

La Cotroceni au venit si ministrii Gabriel Oprea si Mircea Dusa, responsabili cu securitatea nationala. Iohannis a vrut sa ia un prim contact cu acestia, tinand cont ca are atributii constitutionale in domeniu.

De altfel, noul sef al statului l-a numit pe generalul Nicolae Ciuca in functia de sef al statului major general. In varsta de 47 de ani, acesta participa de 10 ani la operatiuni NATO in Afganistan, Irak, Bosnia, Kosovo dar si la exercitii multi nationale.

Nu in ultimul rand, presedintele si-a completat echipa cu un nume surpriza: Mihai Razvan Ungureanu. Fostul premier si sef al SIE va fi consilier personal al lui Iohannis si nu va primi salariu de la Presedintie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO