Senatul a respins propunerea de examinare psihiatrica a candidatilor

01-03-2011 12:14

Senatori ai Romaniei

Membrii Comisiei pentru drepturile omului din Senat au respins astazi propunerea legislativa privind examinarea psihologica si psihiatrica a celor care candideaza pentru obtinerea de functii de demnitate publica.

Proiectul a fost initiat de patru senatori independenti, iar unul dintre cei care au respins aceasta propunere, Gyorgy Frunda (UDMR), a spus ca legea ar fi "discriminat negativ" pe viitorii demnitari.

"Am dat un aviz negativ pentru ca propunerea nu corespunde prevederilor nici constitutionale, nici de drept comun. Este o discriminare negativa, impune unui viitor demnitar de a face un control psihiatric sau psihologic. Este in afara cadrului legislativ al Romaniei si al tarilor UE", a declarat presedintele Comisiei pentru drepturile omului, culte si minoritati din Senat, Gyorgy Frunda, citat de Mediafax.

La randul sau, senatorul PNL Puiu Hasotti a spus ca avizul negativ a fost dat cu unanimitate de voturi pentru ca propunerea legislativa incalca dreptul la viata privata si la confidentialitatea vietii private.

Astfel, Guvernul nu sustine adoptarea acestei initiative legislative.

Comisia pentru administratie publica, organizarea teritoriului si protectia mediului este cea care va intocmi raportul care va fi dezbatut in plenul Senatului, iar forul decizional este Camera Deputatilor.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO