Senatorul Daniel Savu s-a inscris in cursa pentru sefia PSD la congresul din octombrie

Liviu Dragnea, Victor Ponta, Daniel Savu - AGERPRES

Senatorul PSD Daniel Savu a anuntat luni ca s-a inscris in cursa pentru sefia PSD la Congresul care ar urma sa aiba loc pe 11 octombrie.

"Am primit de la Prahova mandatul colegilor mei sa ma inscriu. M-am inscris deja, raman ferm pe pozitie. Am renuntat sa mai candidez la functia de presedinte la Prahova pentru acest obiectiv national mult mai important", a spus Savu, care si-a depus candidatura la Comitetul Executiv National, organizat luni la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca a vorbit cu foarte multi colegi din tara si a primit asigurari ca este sustinut, mai ales dupa ce si-a depus candidatura la functia de primar al orasului Ploiesti.

"Consider ca functia de presedinte al partidului si cea de primar la Ploiesti nu sunt incompatibile, una este o functie administrativa si una este o functie politica importanta pentru echilibrul unui partid", a precizat Savu, citat de Agerpres.
 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
PSD se pregateste de congres. Liviu Dragnea:
PSD se pregateste de congres. Liviu Dragnea: "Voi anunta luni daca voi candida pentru o functie in conducerea partidului"

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca va anunta lunea viitoare daca va candida la o functie de conducere la Congres.

Membrii PSD cer organizarea congresului extraordinar cat mai repede.
Membrii PSD cer organizarea congresului extraordinar cat mai repede. "Am fost condusi de demagogi. Vrajeala nu tine de foame"

PSD are nevoie de conducere legitima, spun tot mai multi membri ai formatiunii, care au cerut si vineri ca partidul sa se reuneasca intr-un congres extraordinar, in luna octombrie.
 

Social-democratii au cerut organizarea rapida a unui congres extraordinar.
Social-democratii au cerut organizarea rapida a unui congres extraordinar. "Partidul este intr-o stare de incertitudine"

Este fierbere mare in randul social-democratilor. Partidul este "intr-o stare de incertitudine" si momentul nu poate fi depasit decat daca organizam rapid un congres, spun mai multi lideri ai PSD apropiati de actuala conducere.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.