Senator UDMR, despre canabis: ”Nu înţeleg care este atribuţia Ministerului de Finanţe”


Ultimul update: Joi 21 Martie 2019 13:52
Data publicarii: Joi 21 Martie 2019 13:43
Categorie: Stiri Politice
Cseke Attila

Senatorul UDMR Cseke Attila a declarat joi la RFI că subiectul legalizării canabisului în scop medical trebuie lăsat la latitudinea şi la pregătirea profesională a specialiştilor.

El a spus că nu înţelege de ce anunţul cu privire la această măsură care se discută şi în ţara noastră a venit de la ministrul de Finanţe.

"Eu n-am înţeles de ce această afirmaţie, această măsură care se discută, a venit de la Ministerul de Finanţe şi de la ministrul de Finanţe. Nu înţeleg care este atribuţia Ministerului de Finanţe în acest domeniu. Cred că dacă există o comisie de specialişti care analizează oportunitatea legalizării canabisului în scopuri medicale, orice fel de comentariu, orice fel de punct de vedere, o eventuală decizie în sensul legalizării sau nu va trebui şi trebuie făcută de Ministerul Sănătăţii şi de ministrul Sănătăţii", a spus Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii.

El a adăugat că cei care trebuie să decidă pe subiectul legalizării canabisului în scop medical în România trebuie să fie experţii.

"Este o chestiune care trebuie lăsată la latitudinea şi la pregătirea profesională a specialiştilor. Evident că aici sunt deja câteva ţări, nu puţine şi în UE şi în spaţiul european, ultima ţară dacă nu mă înşel a fost Marea Britanie, care au legalizat deja acest lucru. Deci, probabil că din punct de vedere profesional, al specialiştilor, există o susţinere şi o explicaţie pentru legalizare. Există o recomandare a Parlamentului European, adoptată în februarie anul acesta, prin care recomandă statelor membre să facă acest pas. Deci, pasul, dacă va trebui făcut, va trebui făcut numai şi numai la propunerea şi după analiza specialiştilor şi ei trebuie să decidă dacă România va face acest pas", a mai afirmat Cseke Attila, potrivit Agerpres.

Legalizarea canabisului în scopuri medicale este o practică utilizată în multe ţări europene, în special pentru pacienţii care suferă de cancer în faze terminale, această temă fiind analizată la Ministerul Sănătăţii, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Potrivit ministrului, tratarea pacienţilor cu boli în fază terminală constituie un argument care justifică o astfel de procedură de legalizare şi utilizare a canabisului în scopuri medicale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO