Seful Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, inlocuit de Ponta cu un consilier judetean PSD

Ultima actualizare: 22-06-2012 09:39
Alexandru Patruti

Alexandru Patruti a fost eliberat din functia de presedinte al (ANRM), postul acestuia fiind preluat de Gheorghe Dutu, in baza unei decizii semnate de premierul Victor Ponta. 

Patruti a condus Agentia pentru Resurse Minerale din februarie 2009, fiind numit atunci de fostul premier Emil Boc. Anterior, el a lucrat ca director pe probleme de mediu si resurse minerale in cadrul Romaqua Group.

Noul presedinte al ANRM, Gheorghe Dutu, a fost deputat PSD de Brasov, membru in Comisia parlamentara de supraveghere a SRI, iar din 2008 este consilier judetean PSD. In toamna anului trecut, agentia MEDIAFAX a relatat ca, dintre cei 33 consilieri judeteni din Brasov, 75% au firme sau sunt asociati intr-o societate comerciala, printre acestia figurand si Gheorghe Dutu.

Astfel, contractul cu valoarea cea mai mare, incheiat pe o periaoda de 49 de ani, apartine unei societati la care este asociat consilierul judetean Gheorghe Dutu, membru PSD Brasov. El este asociat la sase firme si presedinte al Fundatiei pentru Dezvoltare Regionala Transilvania Brasov.

Dutu a declarat atunci corespondentului MEDIAFAX ca rolul sau in firma respectiva nu are nicio legatura cu semnarea contractului cu Primaria Brasov, "mai ales ca Primaria are alta culoare politica". "In plus, contractual a fost semnat cu Consiliul Local, iar eu sunt consilier judetean", a spus Dutu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO