Viorica Dăncilă a promis autorizarea provizorie a platformelor de ride-sharing

Viorica Dăncilă, ședință de Guvern
Pro TV

Guvernul s-a reunit joi în şedinţă.

UPDATE 15:30 Premierul a anunţat autorizarea provizorie a platformelor de ride-sharing pentru 3 ani. De asemeneam, Viorică Dăncilă a anunţat că Guvernul este deschis la orice propuneri concrete privind o lege care să reglementeze votul în diaspora.

"Vom discuta astăzi în Guvern, în primă lectură, soluţia legislativă pentru organizarea şi funcţionarea activităţii de servicii alternative de transport, după un complex proces de consultare publică cu toţi cei interesaţi şi parcurgerea etapelor legale şi procedurale. Pentru prima dată, reglementăm acest tip de transport de persoane, care funcţionează prin intermediul unor platforme digitale şi la care apelează tot mai mulţi cetăţeni. Soluţia pe care o avem în vedere va asigura transportul pasagerilor în condiţii de siguranţă şi accesul acestora la cât mai multe opţiuni, astfel încât încurajarea concurenţei loiale şi relaţia corectă între cerere şi ofertă să ducă la servicii de calitate. Vom crea un sistem unitar de reglementare a activităţilor de transport alternativ care funcţionează prin intermediul unor platforme digitale, prin autorizarea administrativă a acestora pe o perioadă de trei ani atât în ceea ce priveşte platformele digitale, cât şi operatorii de transport alternativ", a spus Dăncilă în debutul şedinţei.

Ea a precizat că pentru "siguranţa cetăţenilor vor fi stabilite clar condiţiile în care aceste servicii vor fi autorizate, obligaţiile pe care le au operatorii şi conducătorii auto, dar şi criteriile pe care să le îndeplinească autoturismele utilizate".

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat miercuri că după primirea avizului din partea Consiliului Economic şi Social (CES), proiectul de ordonanţă de urgenţă va intra pentru adoptare în şedinţa de săptămâna viitoare.

Citește și
viorica dancila in parlament
Viorica Dăncilă, despre remaniere: "Voi face o evaluare pe fiecare minister"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Pe agenda şedinţei sunt proiectul de hotărâre privind aprobarea normelor metodologice pentru evaluarea în vederea acreditării institutelor naţionale de cercetare-dezvoltare, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei, semnat la 19 decembrie 2018, la Chişinău, dar şi proiectul de hotărâre privind aprobarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul turismului, semnat la Bucureşti la 22 noiembrie 2018.

Miniştrii vor mai avea, de asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei modificarea OUG nr.5/2015 privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice, precum şi modificarea hotărârii Guvernului nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018-2019.

Alte două proiecte aflate pe agendă sunt studiul de fundamentare pentru Centrala hidroelectrică cu acumulare prin pompaj Tarniţa-Lăpuşteşti şi bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 al Companiei Naţionale "Loteria Română" - SA, ce urmează a fi aprobat.

Guvernul urmează să dezbată şi să aprobe raportul negocierii Acordului-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei privind contractarea unui împrumut în valoare de 177 milioane euro, în vederea sprijinirii proiectului privind modernizarea infrastructurii judiciare în România, acordul de cooperare între Ministerul Sănătăţii din România şi Ministerul Sănătăţii şi Prevenţiei din Emiratele Arabe Unite şi memorandumul cu tema: măsuri privind continuarea procesului de descentralizare.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Anunțul făcut de ministrul Transporturilor cu privire la platformele de ridesharing
Anunțul făcut de ministrul Transporturilor cu privire la platformele de ridesharing

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind reglementarea activităţii platformelor de ridesharing va fi în primă lectură în şedinţa de Guvern de joi, 20 iunie.

Viorica Dăncilă, despre remaniere:
Viorica Dăncilă, despre remaniere: "Voi face o evaluare pe fiecare minister"

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi seara, că în luna iulie va face o evaluare a fiecărui minister şi în funcţie de rezultate ”vom putea vorbi de remanierea unui ministru sau nu”.

Discursul Vioricăi Dăncilă la moţiunea de cenzură.
Discursul Vioricăi Dăncilă la moţiunea de cenzură. "Mulţi români şi-au cumpărat maşină"

Premierul a apărat în Parlament realizările guvernului său, confruntat deja cu a treia moţiune de cenzură. 

Parlamentarii PSD ar putea vota la moţiunea de cenzură.
Parlamentarii PSD ar putea vota la moţiunea de cenzură. "Nu a fost nicio directivă"

Parlamentarii PSD nu au primit vreo directivă care să-i oblige să rămână în bănci şi să nu participe la votul asupra moţiunii de cenzură, a declarat la RFI deputatul Valeriu Steriu.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.